МВР

ОД София

 

22 април 2021

902 нарушения на скоростта са заснети за 24 часа на територията на Софийска област

В рамките на стартиралата в началото на седмицата специализирана полицейска операция по линия на Roadpol се проведе 24-часов маратон за контрол на скоростните режими. За целта, на територията, обслужвана от ОДМВР-София, бе създадена организация за използване с максимален капацитет на всички налични технически средства и системи за контрол.

Общо 902 са нарушенията, заснети в рамките на контролната акция на територията на областта. 548 от тях са установени на автомагистрала „Хемус“, 30 - на главния път София – Калотина, останалите – на територията на районните управления към областната дирекция.

Най-фрапиращото нарушение е заснето в района на пътен възел Мухово на автомагистрала „Тракия“. Лек автомобил „БМВ“ е засечен да се движи в посока Пловдив със скорост 202 км/ч при въведено ограничение до 70 км/ч. Предвидената за такова превишение глоба по електронен фиш е в размер на 1400 лева.

Специализираната полицейска операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция продължава до края на седмицата.

 


Изображения

 22 април 2021 | 15:25