МВР

ОД София

 

07 януари 2022

Уточнение

 

Във връзка с проявен медиен интерес по повод пострадала жена в Божурище, настанена в болница с опасност за живота, правим следното уточнение:

На 29 декември м.г. в РУ-Сливница е образувано досъдебно производство във връзка с получен сигнал от непълнолетен, че на майка му е бил нанесен побой от приятеля й, с когото живее на семейни начала.

Адресът е посетен от полицейски екип. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия 30-годишният мъж е установен и задържан за срок до 24 часа.

Пострадалата е настанена в УМБАЛСМ „Пирогов“ с диагноза „мозъчен инфаркт, причинен от оклузия или стеноза на церебрални артерии“.

В хода на разследването са снети сведения от съседи, близки и колеги на 44-годишната жена, от които е установено, че двамата с приятеля й периодично са имали семейни скандали след употреба на алкохол.

В тази връзка е извършена подробна проверка по отношение получени сигнали, касаещи пострадалата и адреса й. Установен е единствено сигнал, подаден от съсед около 1.45 часа на 8 януари м.г. за силна музика, във връзка с което от полицейските служители е връчен предупредителен протокол по чл. 65 от ЗМВР и е съставен акт по Закона за българските лични документи на един от обитателите. Установено е също така и наличието на заповед за незабавна защита, издадена спрямо предишния й мъж.

По данни на медицинските специалисти, към момента не е установена безспорна причинно-следствена връзка между диагнозата на пострадалата и причинената й телесна повреда.

Продължават активните действия по установяване на всички факти и обстоятелства по случая.

 


Изображения

 07 януари 2022 | 10:56