МВР

ОД София

 

21 януари 2020

Извършителят на палеж в Ихтиман е задържан за срок до 72 часа

Подробности по случая оповестиха директорът на ОДМВР-София и окръжният прокурор на София

Работата по случая започна в сутрешните часове на 15 януари след получаването на сигнала за горящ покрив на къща в Ихтиман. Веднага бе сформиран екип от криминалисти от областната дирекция и районното управление в Ихтиман, ръководен от заместник- директора. Благодарение на изключително добрата и мобилна организация на предприетите оперативни действия, за по- малко от седмица бяха проверени множество камери, леки автомобили и тяхното движение, в резултат на което бе установен и задържан извършителят на палежа, заяви директорът на ОДМВР София ст. комисар Николай Спасов.

Административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова посочи, че задържаният 34- годишен мъж от София, вече е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление  и задържан за срок до 72 часа, като в утрешния ден предстои внасяне на искане до районния съд в Ихтиман за налагане на постоянна мярка за неотклонение спрямо него. Извършени бяха множество процесуално- следствени действия, разпити на свидетели, назначени експертизи, претърсвания и  изземвания, като всички иззети веществени доказателства кореспондират помежду си и сочат по безспорен начин авторството на деянието, което ни дава и основания да поискаме най- тежката мярка за извършителя му, допълни тя, като уточни, че процесуално- следствените действия с участието на обвиняемия продължават и към момента.

Действията по разследването не спират дотук. Разкриването на извършителя е основата, на която стъпваме и продължаваме активно с оперативната работа по всички версии за изясняването на детайлите и обстоятелствата по случая, подчерта в заключение ст. комисар Спасов.

 

Изображения

 21 януари 2020 | 15:36