МВР

ОД София

 

03 ноември 2019

Изборният ден на територията на Софийска област започна нормално

Към 07.00 часа всички секционни избирателни комисии на територията на областта започнаха работа в нормална обстановка. Преди началото на изборите не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail [email protected].
 

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР- София ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. 

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден.

Изображения

 03 ноември 2019 | 08:26