МВР

ОД София

 

07 юни 2019

Директорът на ОДМВР- София и окръжният прокурор на София оповестиха подробности около разследването на инцидент в с. Владо Тричков

След получен вчера около 16.12 часа сигнал за намерен труп на мъж в землището на с. Владо Тричков, бяха проведени бързи оперативно- издирвателни действия, в резултат на които само в рамките на няколко часа бе установена самоличността на починалия, проверено движението му през деня, установен и задържан собственикът на животните, причинили смъртта на 39- годишния мъж, обобщи ст. комисар Николай Спасов.

При огледа на местопроизшествието по тялото на починалия и около него бяха открити следи от животински стъпки, а в намиращ се в близост имот са установени пет кучета, които са иззети и настанени във ветеринарна клиника в София. Техният собственик- 41- годишен мъж, признал, че кучетата са негови и оказал пълно съдействие на полицейските органи, е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Извършените действия бяха докладвани в Софийска окръжна прокуратура, допълни директорът на областната дирекция.

Срещу свободното излизане на кучетата и влизането им в чужди имоти е подаван един сигнал в РУ- Своге, през ноември 2016г. На собственика е съставен предупредителен протокол по ЗМВР да се грижи за животните и да не допуска излизането им свободно извън имота, като резултатите от проверката са докладвани в районната прокуратура в Своге, откъдето впоследствие по надлежния ред е уведомена общинската администрация, стана ясно по време на брифинга.

Разследването по случая започна под надзора на Софийска окръжна прокуратура предвид факта, че има настъпила смърт. След извършена днес аутопсия, чиито резултати сочат, че мъжът е починал от кръвозагуба, вследствие на ухапвания от кучета, делото е изпратено по компетентност към Районна прокуратура- Своге, под чието наблюдение продължава разследването, уточни прокурор Наталия Николова. На иззетите кучета е назначена дентална експертиза. По думите й предстои предявяване на обвинение на собственика им за това, че не са положени достатъчно грижи за животните под негов надзор, в резултат на което те са причинили смъртта на 39- годишния мъж. Обвинението ще бъде повдигнато до края на деня и мярката му за задържане ще бъде удължена до 72 часа, през което време предстои извършването на още следствени действия.

 

 

 

 

Изображения

 07 юни 2019 | 17:27