МВР

ОД София

 

11 февруари 2019

Двама рецидивисти от Ботевград са задържани за хулигански действия и оказана съпротива спрямо полицейски служители

Извършител на хулиганство, нападнал полицай, е задържан и в РУ- Самоков

Около 10.50 часа на 8 февруари, в хода на полицейска операция за пресичане на незаконния добив и превоз на дървесина на обслужваната територия, служители на РУ- Ботевград предприели действия за проверка на каруца, натоварена с дърва за огрев без поставена контролна горска марка и документи за законен произход, съпровождана от трима криминално проявени и осъждани жители на Ботевград. При вида на униформените двама от мъжете опитали да избягат, а впоследствие оказали съпротива в опит да осуетят извършването на проверката, като бутали и пробвали да ударят служителите на реда с дървени предмети. Извършителите са отведени в районното управление и задържани за срок до 24 часа, а  по случая е образувано досъдебно производство. Още същия ден двамата са привлечени като обвиняеми- единият за престъпления по чл. 269, чл. 270 и чл. 325, ал.2 от НК, а другият- по чл. 270 и чл. 325 от НК. С прокурорско постановление арестът им е удължен за срок до 72 часа.

Извършител на хулигански действия попадна и в ареста на РУ- Самоков.  Около 12.35 часа на 9 февруари жител на с. Кранево сигнализирал в полицията, че мъж е нанесъл побой на 60- годишната му майка в ски гардероб в курорта Мальовица. Незабавно на място е изпратен полицейски екип от РУ- Самоков. Униформените бързо установили извършителя, който оказал съпротива спрямо тях и ударил с юмрук в областта на корема единия полицейски служител. Пострадалата е транспортирана за лечение с масивен хематом на дясната гърда, без опасност за живота. 32- годишният нападател от с. Говедарци е задържан със заповед за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.2 от НК. Уведомена е районната прокуратура.

Междувременно с обвинение за хулиганство се сдоби и 29- годишен мъж от Божурище. Той е задържан в следобедните часове на 9 февруари след като в полицията се получил сигнал, че е ударил по ръката служителка в местна оптика. Час след задържането му в ареста на РУ- Сливница 29- годишният мъж продължил да буйства, като ударил и счупил бутон за сигнално- охранително известяване. След доклад на материалите в районната прокуратура извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпления по чл. 325, ал.1 и по чл. 216, ал.1 от НК.

Изображения

 11 февруари 2019 | 12:35