МВР

ОД София

 

Бюлетин 29-11-2019

29 ное 2019

Двама отиват на съд за извършените от тях престъпления след проведено разследване от служители на РУ- Самоков.

Първият обвиняем е 44- годишен мъж от с. Радуил, срещу когото било образувано досъдебно производство за държане на високорискови наркотични вещества /канабис, амфетамин и метамфетамин/ в селскостопанска постройка в селото- престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК. Обвинение е повдигнато и на 33- годишен самоковец, управлявал в курорта Боровец лек автомобил „Ауди А6“ без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение- престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК. Делата срещу двамата са изпратени в районната прокуратура с мнение за предаване на съд.

 

Водач от Горна Оряховица е обвинен за управление на нерегистриран автомобил.
След приключване на действията по разследване, проведено от служители на РУ- Своге, в качеството на обвиняем е привлечен 39- годишен водач, управлявал в района на с. Реброво нерегистриран по законоустановения ред лек автомобил „Мерцедес“- престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.

 

Съобщение:
Около 15 часа вчера в РУ- Ботевград постъпил сигнал за открити останки от домашни животни на поляна зад блок в жк. „Саранск“. При извършения оглед в присъствието на ветеринарен лекар са установени две глави и останки от крайници на коне от неустановена към момента порода. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура.

 

 

 

 29 ноември 2019 | 10:55