МВР

ОД София

 

Бюлетин 23-04-2019

23 апр 2019

Извършител на вилна кражба бе задържан за броени часове от правешките полицаи.
Около 9.30 часа вчера жител на с. Джурово съобщил в полицията, че от вилата му в същото село е открадната оградна мрежа. След светкавични оперативни действия на криминалистите извършителят бързо бил разкрит и задържан в ареста на РУ- Правец. 19- годишният младеж от същото село направил пълни самопризнания, а отнетата от него мрежа била върната на собственика. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура в Ботевград с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.


Служители на РУ- Сливница разкриха двама непълнолетни извършители на взломна кражба.
Работата по случая започнала след подаден сигнал, че след взломяване на прозорци и врати на няколко сгради на бивш завод в Драгоман, от помещенията са отнети пластмасови мостри на ножове със специално предназначение, вентилатор и други дребни вещи. В хода на проведените оперативно- издирвателни действия криминалистите разкрили, че престъпното посегателство е дело на две момчета- на 12 и 14 години, от същия град. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура с мнение за налагане на възпитателни мерки по чл. 13 от Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.22- годишен от Елин Пелин бе уличен в кражба от супермаркет.
Около 21.45 часа снощи управител на супермаркет в Елин Пелин сигнализирал в полицията за извършена кражба на хранителни продукти от търговския обект. След бързи оперативно- издирвателни действия служителите на реда разкрили автора на престъплението. 22- годишният мъж направил пълни самопризнания, а отнетите от него продукти са възстановени на собственика. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 219Б от НК.Тютюн и цигари без бандерол иззеха служители на РУ- Самоков от частен адрес.

В хода на проведена вчера полицейска операция срещу нелегалната търговия с акцизни стоки на обслужваната територия, служители на РУ- Самоков извършили проверка в частен адрес в града. В къщата са открити плик с 2 кг ситно нарязан тютюн и 200 къса саморъчно свити цигари без български бандерол. Тютюневите изделия са иззети, а по случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

 

Бързи производства са образувани вчера срещу двама нарушители зад волана.
РУ- Самоков: Около 14.30 часа, на ул. „Рилска малина“, автопатрул спрял и проверил мотоциклет „Ямаха“ без регистрационна табела. От извършената справка се установило, че същият не е регистриран по надлежния ред. 20- годишният водач от Самоков е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.
РУ- Своге: Около 11.50 часа, в с. Владо Тричков, полицейски екип спрял товарен автомобил „Пежо Боксер“. В хода на извършената проверка се установило, че 31- годишният перничанин зад волана шофира с отнето СУМПС. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

 

58- годишен е обвинен за отправяни закани.

В РУ- Ихтиман било образувано досъдебно производство по повод отправени закани за убийство спрямо жена от с. Белица от жител на същото село и придружени с удар с моторна резачка в областта на едното й око. След приключване на действията по разследването, 58- годишният извършител е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК. Делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд.

 23 април 2019 | 11:32