МВР

ОД София

 

Бюлетин 19-04-2019

19 апр 2019

18- годишен извършител на вилна кражба бе задържан по „горещи следи“ от правешките полицаи.

Около 8.30 часа на 18 април столичанин сигнализирал в полицията за извършена кражба на 20 метра оградна мрежа от вилата му в с. Джурово. Изпратените на адреса служители на РУ- Правец предприели незабавни оперативно- издирвателни действия, в резултат на които по „горещи следи“ разкрили и задържали извършителя на престъпното посегателство. 18- годишният младеж от същото село направил пълни самопризнания, а откраднатата от него мрежа била иззета и върната на собственика. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура в Ботевград с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

 

Мъж от с. Говедарци е санкциониран за незаконна сеч.
Около 16 часа вчера автопатрул на РУ- Самоков се отзовал на получен сигнал за незаконна сеч в землището на с. Говедарци. След бързи оперативни действия служителите на реда установили извършителя. На 44- годишния жител на същото село е съставен акт от горските инспектори. Незаконно добитата дървесина- 1.5 кубика, е иззета.

 

Столичанин е обвинен за държане на незаконни боеприпаси и незаконно присъединяване на имот към електроразпределителната мрежа.
След приключване на процесуално- следствените действия, проведени от служители на РУ- Годеч, жител на столицата е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него две престъпления. 71- годишният мъж е държал без надлежно разрешително общо 413 патрона различен калибър в къща в с. Мургаш. А в същия имот осъществил незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа с цел непълно отчитане на консумираната електроенергия. Материалите по двете досъдебни производства са изпратени в районната прокуратура в Костинброд с мнение за предаване обвиняемия на съд.

 

Служители на РУ- Пирдоп разкриха чужденец, откраднал части от тежкотоварен автомобил.
Работата по случая започнала след получен сигнал в полицията за откраднати четири съставни части от многолистов пакетен ресьор на тежкотоварен автомобил, паркиран в Пирдоп. В хода на предприетите оперативно- издирвателни действия криминалистите разкрили, че автор на кражбата е  39- годишен чужденец, който предал доброволно инкриминираните вещи. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

 

 

 

 

 19 април 2019 | 11:39