МВР

ОД София

 

Бюлетин 16-04-2019

16 апр 2019

62- годишна е задържана във връзка с нанесен побой.

Около 16.25 часа вчера мъж сигнализирал в полицията, че е заварил възрастната си баба в дома й в с. Росоман, в безпомощно състояние и с видими следи от наранявания по крайниците. Към адреса незабавно били изпратени служители на РУ- Сливница и екип на Филиала за спешна помощ в Божурище. В хода на първоначалните действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 62- годишната дъщеря на пострадалата. След бързи заградителни действия тя е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, пълното документиране на което продължава под наблюдението на районната прокуратура.

 

Двама попаднаха в ареста на РУ- Своге за притежание на дрога.
Вчера от служители на РУ- Своге била проведена полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества. В хода на акцията, около 13.45 часа, криминалистите извършили проверка на 18- годишна местна девойка, у която открили полиетиленово пликче с 3.5 грама зелена тревиста маса, реагираща на канабис. Непосредствено след това бил проверен и 27- годишен свогенец, от когото е иззето още едно пликче с около 0.5 грама от същото наркотично вещество. Двамата са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. По случаите са регистрирани преписки за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

 

Водач от с. Белопопци е задържан за шофиране след употреба на наркотици.
Около 2.30 тази сутрин, на главен път 1-6, автопатрул на РУ- Елин Пелин предприел проверка на лек автомобил „Пежо 307“. 24- годишният водач бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което в пробата му било отчетено наличие на амфетамин. Нарушителят остава в полицейския арест за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

Междувременно, друг шофьор, управлявал под въздействието на наркотици в село Гара Елин Пелин, вече е привлечен като обвиняем. 34- годишният мъж е обвинен за управление на лек автомобил „Тойота“ след употреба на амфетамин. Делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаване извършителя на съд.

 

Разкрити са извършители на две кражби.
В РУ- Костенец било образувано досъдебно производство по повод извършена кражба на 45 кофи с минерална мазилка от третия етаж на сграда в града. В хода на проведеното разследване криминалистите разкрили, че извършител на престъплението е 56- годишен жител на с. Костенец. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление и делото е приключено с мнение за съд.

В същото време, в резултат на проведени оперативно- издирвателни действия, служители на РУ- Самоков разкрили 14- годишен извършител на кражба на хранителни продукти от хипермаркет в града. Непълнолетният признал за стореното, а отнетите вещи са възстановени на собственика. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК.

 

 

 

 

 

 

 

 16 април 2019 | 14:09