МВР

ОД София

 

Бюлетин 05-12-2019

05 дек 2019

Трима криминално проявени са задържани при полицейски операции срещу наркоразпространението.

Около 12.50 часа вчера криминалисти от РУ- Ихтиман извършили в района на професионална гимназия в града проверка на 16- годишен местен младеж. Непълнолетният е задържан в полицейския арест, след като у него били открити две топчета суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана. Няколко часа по- късно, в близост до друго учебно заведение в града, полицейските служители задържали 19- годишен, носещ у себе си топче марихуана. Същевременно, при идентична полицейска операция на територията на Елин Пелин, е задържан 25- годишен осъждан столичанин, от когото е иззето полиетиленово пликче с около 4 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на хероин. По трите случая са образувани досъдебни производства.

 

Осем кубика незаконно добита дървесина са установени на два адреса в с. Костенец.
Вчера от служители на РУ- Костенец и Общинско горско дружество бяха извършени съвместни проверки по линия „горско стопанство“. От проверените седем адреса в с. Костенец, на два от тях е установено съхранение на общо 8 кубика дърва за огрев- от дъб, бук, череша и елша- без контролна горска марка и документ за законен произход. От служители на Регионалната дирекция по горите са съставени актове за административни нарушения по Закона за горите и дървесината е иззета по надлежния ред.

 

Двама водачи- нарушители са задържани през изминалото денонощие.
РУ- Елин Пелин: Около 9.35 часа автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от жител на Долна Малина. Когато изпробвали водача с дрегер, униформените установили, че 49- годишният мъж шофира с 2.88 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ- Ихтиман: Около 19 часа автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от жител на града. 22- годишният водач е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, след като при тестването му за употреба на наркотични и упойващи вещества, в пробата му било отчетено наличие на канабис. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

 

Пътен инцидент:
Около 2.20 часа на 4 декември в РУ- Сливница постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в района на 26 км на главен път 1-8. При огледа на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Ситроен“ е самокатастрофирал в еластичната ограда. Пострадали са двама от пътниците- мъж с травма на гръден кош, глезен и стъпало и жена със счупено ребро. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 05 декември 2019 | 11:40