МВР

ОД София

 

Бюлетин 04-12-2019

04 дек 2019

60- годишна е обвинена за неправомерно теглене на парични суми от чужда дебитна карта.

В РУ- Костенец било образувано досъдебно производство срещу жителка на с. Костенец, която в условията на продължавано престъпление е използвала без съгласието на титуляра дебитна карта, изтегляйки от сметката на 81- годишната жена общо 2670 лева. След приключване на действията по разследването на 50- годишната извършителка е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 249, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК. Делото е изпратено в районната прокуратура в Ихтиман с мнение за предаване обвиняемата на съд.

 

Съобщение:
На 3 декември служители на РУ- Правец и Държавно горско стопанство- Ботевград извършили съвместни проверки на обслужваната територия. В частен адрес в с. Джурово е установено съхранение на 1.3 кубика дъбови дърва за огрев без контролна горска марка и позволително за сеч. На обитателя на имота е съставен акт по Закона за горите, а незаконно добитата дървесина е иззета с констативен протокол. По случая е регистрирана преписка.

 

Пътен инцидент:
Около 12.30 часа на 3 декември в РУ- Ихтиман постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на третокласен път край с. Вакарел. При огледа на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Сузуки Витара“ е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в товарен автомобил „Мерцедес“. Пострадал е водачът на лекия автомобил, транспортиран в болница с фрактура на долен крайник, без опасност за живота; взета му е кръвна проба за анализ. Водачът на товарния автомобил е тестван с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 04 декември 2019 | 10:51