МВР

ОД Смолян

 

21 ное 2021

Изборният ден в област Смолян премина и приключи без инциденти и нарушения на обществения ред

Изборният процес във всички секции на територията на региона е приключил. Няма данни за възникнали сериозни инциденти.

Областна дирекция на МВР – Смолян е създала необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите.

От 16.11.2021 г., когато в паспортните служби започна приемът на искания за издаване на удостоверения за гласуване, до края на днешния изборен ден, в  сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Смолян и в звената му в районите управления са издадени 13 удостоверения за гласуване нa гpaждaни, ĸoитo нe пpитeжaвaт вaлидни дoĸyмeнти (личнa ĸapтa или личeн /зeлeн/ пacпopт), зaщoтo ca изгyбeни, oтĸpaднaти, пoвpeдeни, yнищoжeни или c изтeĸъл cpoĸ. Връчените лични карти на 20 и 21 ноември са 39.

 

Изборният ден на територията на област Смолян започна в спокойна обстановка

Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на балотажа.

Областна дирекция на МВР - Смолян е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл [email protected]

В днешния ден служителите в звената „Български документи за самоличност“  при ОДМВР-Смолян ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.


21 ное 2021

На 21 ноември отбелязваме Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

С призива: „Ние НЕ искаме животът ни да е спомен за жертвите, а искаме да го живеем ЗАЕДНО!“

17 ное 2021

Мерки за недопускане на пожари през есенно-зимния отоплителен сезон

Отоплителния сезон е времето в което пожарообезопасяването на обектите е от съществено значение. Важно за всички да знаят, че за да избегнете проблеми свързани с етажната собственост е необходимо спазване на изискванията регламентирани в Законът за управление на етажната собственост. Той урежда обществените отношения, свързани с управлението на общите части на сгради в режим на етажна собственост, както и правата и задълженията на собствениците и ползвателите.

            Части на сградата, които служат за общо ползване от отделните собственици според естеството и предназначението си и касаят пожарообезопасяването  са:

  • стълбище и стълбищните площадки;

  • покривите, таванските и избените помещения и комините;

  • главните електрически линии на различните видове инсталации, централните им уредби.

            Във връзка с горното, служителите от Районна служба „ПБЗН“ Смолян ви уведомяват да имате в предвид:

  • забранява се поставянето на горими материали и оборудване, както и изграждането на други препятствия в коридори и стълбища и други пътища за евакуация с които се намалява широчината или може да се възпрепятства евакуацията от обекта;

  • комините се почистват механично от сажди в началото на отоплителния период и при нужда;

  • забранява се ползването на вентилационни отвори като комини, като и обратното;

  • забранява се поставянето на материали и оборудване на разстояние по-малко от 1м. от главни и разпределителни електрически табла;

  • складирането на дърва за огрев за повече от 48 часа върху тротоари и улични платна се забранява.

За не спазване на горепосочените изисквания гражданите носят наказателна отговорност- административно наказание глоба от 200 лв. до 2000 лв.

 

При забелязване на признаци на пожар сигнализирайте на телефон 112.


16 ное 2021

ЗА ОД НА МВР Смолян

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО