МВР

ОД Смолян

 

16 юли 2021

Стартира специализирана полицейска операция за контрол на водачите, управляващи мотоциклети

От днес до краят на месец август на територията на РУ – Девин при ОДМВР Смолян, ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на водачите, управляващи мотоциклети. Акцията е във връзка с усложнената пътнотранспортна обстановка и зачестилите тежки ПТП с ранени лица с участието на мотоциклети. Само за изминалите две седмици трима мотоциклетисти са пострадали при настъпили пътни инциденти в този район.

Екипите на “Пътна полиция” ще следят основно за правоспособност на водачите на двуколесни и триколесни МПС, регистрация на мотоциклетите, състояние и видимост на табелата с регистрационен номер, недопускане управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техните аналози, използване на защитни каски от водачите и пътниците.

При установяване на нарушения за Закона за движение по пътищата ще се предприемат незабавни действия за санкциониране на нарушителите.

 

От 14 до 18 юли тече и друга акция по безопасност на движението на територията на ОДМВР – Смолян, в нея се осъществява контролната дейност за неизправните шумозаглушителни устройства на превозните средства. В хода на засилените проверки  се следи за техническата изправност на автомобилите, наличието на монтирани шумоусилващи устройства и други нарушения на ЗДвП.

 

 

 


Изображения

 16 юли 2021 | 14:18