МВР

ОД Смолян

 

21 декември 2021

Откриване на Републикански турнир "Купа България" по стрелба с пистолет за служители на МВР - Смолян - 2021 г.

Официална церемония за тържественото откриване на коледния Републикански турнир “Купа България” по стрелба с пистолет за служители на МВР –  Смолян, 2021 г. се състоя днес от 11.00 ч. пред сградата на ОД МВР – Смолян. Състезателите в турнира са общо 107 участници от 22 отбора от Областните дирекции на МВР в страната, които ще премерят сили в следващите два дни.

 

Официални гости на церемонията бяха, зам. областния управител на област Смолян – г-н Младен Исаев, зам. кмет на община Девин – г-жа Дияна Чаушева, комисар Ивайло Стоянов – директор на РД “Гранична полиция” - Смолян и директора на ОДМВР – Смолян старши комисар Николай Димов, който приветства участниците в състезанието и им пожела успешен старт, точен мерник и победен финал.

 

Републиканският турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР – 2021 г. е организиран за единадесета поредна година от Спортна асоциация на МВР, която е основана на 14 август 1990 год. в София. В асоциацията членуват над 52 клуба. В нея се развиват и провеждат републикански прегледи и първенства по стрелба, джудо, джу-джуцо, карате, кик-бокс, полицейска лична защита, ски-алпийски дисциплини и биатлон, ориентиране, футбол, волейбол, баскетбол, тенис, турнири по таекуондо, тенис на маса, воден слалом, колoтуризъм, кросове и други. Спортната асоциация на МВР членува в USPB /Балкански полицейски спортен съюз/, на който е и съучредител; в USPE /Европейски полицейски спортен съюз/ и в Световен полицейски спортен съюз /USIP/.

 

Отбори и състезатели – служители на МВР са участвали на редица Балкански, Европейски и Световни игри за полицаи и пожарникари. Спечелени са многобройни медали, купи и призови класирания.

 

През последните години градът ни се утвърди като традиционен домакин на турнира. Благодарение на добрата база и отличните условия за провеждането на състезанието, ежегодно броят на отборите, участващи в него се увеличава.


Изображения

 21 декември 2021 | 14:03