МВР

ОД Смолян

 

Информационен бюлетин - 16.04.2019г.

16 апр 2019

          На 15.04.2019г., в 11:55часа на тел:112 е получено съобщение от 69-годишен мъж от гр.Смолян, за това че на същата дата в гориста местност "Пещерско бърце", землище на гр.Смолян, в отдел 162, подотдел К2, е намерен труп на мъж с неустановена самоличност, затрупан с клони от иглолистна дървесина. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група при ОД и РУ-Смолян, както и от специализирана група за огледи на ГДНП-МВР гр.София. Трупа е приведен за извършване на аутопсия в МБАЛ-Смолян. Извършват се оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване самоличността на починалия и причините за смъртта. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – гр.Смолян.   По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

            На 15.04.2019г. в РУ-Чепеларе е започнато бързо производство срещу 50-годишен мъж за притежаване на цигари без акцизен бандерол. На същата дата на КПП -с. Хвойна е извършена полицейска проверка на лек автомобил марка "Мицубиши Л 200" с пловдивска регистрация, управляван от Д.С. на 50 години от гр.Първенец, общ.Родопи. При проверката се установява, че мъжът превозва и държи акцизни стоки  без български акцизен бандерол - различни марки цигари, общо 3581 броя къса. Стойността на акцизните стоки е в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ - Чепеларе. 50-годишният Д.С. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

            На 16.04.2019г. около 07:36 часа на тел.112 е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие с пострадал участник в движението. В гр.Смолян, на ул.“Васил Райдовски“ №3 лек автомобил „Шкода“ със смолянска регистрация, управляван от М.К. на 24 години от гр.Смолян  блъска 15-годишен пешеходец. По първоначални данни момчето е получило фрактура на черепа, фрактура на лява раменна кост и други наранявания. Пострадалият е настанен в МБАЛ – Смолян и в момента се извършват медицински прегледи. Дежурна оперативна група при ОДМВР – Смолян и РУ-Смолян извършва оглед на местопроизшествието. Работата по случая продължава.  Причините за катастрофата са в процес на изясняване.

 16 април 2019 | 09:54