МВР

ОД Сливен

 

20 сеп 2019

Облекчение по издаване на български лични документи

Уважаеми граждани, уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР - Сливен, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на територията на Сливен – РУ Нова Загора, РУ Котел, РУ Твърдица. 
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес. 
Готовите лични документи се получават в звеното БДС на ОД МВР Сливен, където е подадено заявлението.
Пример: Лице с постоянен адрес в град Сливен може да подаде заявление за издаване на лична карта и паспорт в Районно управление-Твърдица, Котел или Нова Загора, където натоварването на служба БДС е по-малко и съответно чакането е по-малко. Получаването става в същото поделение на БДС, където е подадено заявлението. 
Това е удобно за гражданите, които работят или живеят по настоящ адрес в населените места, близо до големите общински центрове-Котел, Нова Загора или Твърдица. 
Напомняме: Работното време на служба БДС в Сливен е от 07,30 до 17,30 часа без прекъсване от понеделник до петък. 
Служби БДС в районните управления в Котел, Нова Загора и Твърдица работят от 08,30 до 17,30 часа в дните от понеделник до пекът.  
 

80 000 къса цигари без бандерол са иззети от полицията в Сливен

Контрабандната стока е иззета при спецакция по противодействие на престъпления против данъчната система от Икономическа полиция в Сливен. На 17 ноември са предприети действия по установяване на лица, занимаващи се с незаконна търговия с тютюневи изделия. Полицейските служители спират лек автомобил „Тойота“, управляван от 44-годишен мъж от град София. В хода на извършените процесуално-следствени действия в автомобила са намерени и иззети 80 000 цигари, без акцизен бандерол, от марката  „Williams". Водачът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство. 
Операциите по установяване на лица, занимаващи се с незаконна търговия с тютюневи изделия на територията на ОДМВР-Сливен продължават. 
 

18 ное 2019

ОДМВР-Сливен: 1000 нарушения на ЗДвП за една седмица в област Сливен

Провеждат се специализирани операции по кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, в рамките на Акция „Зима”

От 4-ти до  10-ти ноември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция”, и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Осъществяват се дейности, свързани с Акция „Зима”, която е в ход от 1-ви ноември и ще продължи до 31-ви на територията на цялата страната. 
За една седмица екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са проверили 2320 моторни превозни средства и 2416 лица. Констатирани са 1002 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 1043 фиша и 113 акта за административни нарушения.
От 4-ти до 10-ти ноември на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 556 нарушения на скоростта. Издадени са 474 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън места в област Сливен. 
В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 126 електронни фиша за нарушение на скоростта и са отнети 10 шофьорски книжки за неплатени глоби.

Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода и Трапоклово, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, „Бургаско шосе” и „Панайот Хитов” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево. 

През изминалата седмица са установени  7 неправоспособни водачи. 5 водачи са хванати да управляват  след употреба на алкохол, 2 от тях са с алкохол над 1,2 промила. 6 водачи са хванати да управляват под въздействието на наркотични вещества, за което са образувани бързи и досъдебни производства. 
Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 24- за неплатени глоби, управление след употреба на алкохол, наркотици, и за липса на застраховка Гражданска отговорност. 

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 89 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.  

Тази седмица се провеждат специализирани операции в рамките на Акция „Зима”.  От 11 до 20 ноември се провежда кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, насочена към пешеходците и поведението на водачите, спрямо тях. Осъществява се контрол за спазване от пешеходците правилата за пресичане, водачите ще бъдат санкционирани, ако не отдават предимство на пешеходни пътеки. Ще се следи още за  спазване на ограниченията на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие ще има на най-натоварените кръстовища и булеварди в град Сливен и общинските центрове.   
                                      
 

12 ное 2019

Георги Кайраков със златен и сребърен медал в състезанието от Национална купа „България” по карате за служители на МВР

Георги Кайраков донесе златен и сребърен медал за ОДМВР-Сливен в две дисциплини на състезанието от Национална купа „България” по „Полицейска лична защита”. Състезанието се проведе на 7 ноември в град Смолян и е част от календара на Спортната асоциация на МВР за 2019 година. Участие взеха 25 отбора от областните дирекции на МВР в страната и Академията на МВР. 
На финала в дисциплина кумите Кайраков  се наложи над представителя на ОДМВР- Хасково и спечели златния медал. В дисциплина ката отстъпи на представителя от ОДМВР-Русе и остана втори със сребърен медал. 
Георги Кайраков взе участие и стана втори в отборното представяне в кумите, като се състезаваше  с отбора на ОДМВР-Русе. 
Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков удостои Георги Кайраков със специален приз „За постигнати високи спортни постижения в турнири на МВР” по случай празника на полицията 8 ноември. Днес той го поздрави за новите успехи, пожела му здраве, да ни радва с нови постижения и да продължи да представя успешно Областната дирекция в предстоящите спортни турнири.  
От 2012 година, когато е започнал своята състезателна дейност, Койраков е спечелил 9 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала от състезания по карате за служители на МВР. Той работи като младши експерт по криминалистическа дейност към сектор „Криминална полиция” при РУ-Нова Загора и се състезава в отбора на ОДМВР-Сливен. Треньор на отбора е Диан Стоянов  младши полицейски инспектор в участък „Запад” при РУ-Сливен.

11 ное 2019

Засилена патрулна дейност на РУ-Сливен и масови полицейски проверки. Задържани са петима за притежание и употреба на наркотици

22-годишен мъж от град Ямбол е хванат два пъти да управлява след употреба на наркотици

От 8 до 11 ноември екипи на група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Сливен са извършили засилени проверки на лица и водачи за установяване на употреба, притежание и разпространение на наркотици на територията на град Сливен. 
Образувани са 4 бързи и едно 2 досъдебни производства. 
В хода на проверките през нощта на 8 срещу 9 ноември патрулни екипи са хванали двама мъже и една жена за притежание на наркотици. 29-годишния И.Д. е проверен на бул.“Хаджи Димитър“. В него е намерена и иззета марихуана. Образувано е досъдебно производство. 43-годишният С.Ф. е предал доброволно пакетче с метамфетамин. Проверката  е извършена около 01,30 часа на ул.“Д.Пехливанов“. С.Ф. е управлявал лек  „Ауди А8“ автомобил след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин. Срещу него са започнати две бързи производства. 
35-годишната И.Г. от град Сливен е проверена в 03,30 часа в центъра на град Сливен.В нея са намерени и иззети метамфетамин и канабис. По случая е започнато досъдебно производство.На 8 ноември, в 09,10 часа, на бул.“П.Хитов“ е извършена проверка на 19-годишния П.П., водач на лек автомобил „Опел Корса“. Проверката с техническо средство е установила употреба на наркотици-амфетамин и метамфетамин. Започнато е бързо производство. 
22-годишният Г.М. от град Ямбол е хванат от патрулен екип да управлява след употреба на наркотични вещества. Пробата с техническо средство е показала положителен резултат за метамфетамин, амфетамин и канабис. Свидетелството за управление на Г.М. отнето, той е отведен в РУ-Сливен и задържан. След освобождаването Т.М. отново е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Срещу него са започнати две бързи  производства. 
Днес, в 01,20 часа, на път ІІ-66, е извършена проверка на 27-годишния М.М. от село Злати войвода, водач на лек автомобил „Опел Корса“. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителен резултат 1,81 промила. По случая е започнато бързо производство.  
Засилената  патрулна дейност на територията на РУ-Сливен продължава. 
 
           
          
 

11 ное 2019