МВР

ОД Сливен

 

20 сеп 2019

ПРЕДПРИЕТИ МЕРКИ ПО ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ

Уважаеми граждани, уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР - Сливен, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на територията на Сливен – РУ Нова Загора, РУ Котел, РУ Твърдица. 
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес. 

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на ОДМВР-Сливен, където е подадено заявлението. 
В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ, както следва:

бдс 251219 

Работното време на служба БДС в Сливен  и РУ-Нова Загора е от 08,30 до 17,30 часа без прекъсване от понеделник до петък. 
Служби БДС в районните управления в Котел и Твърдица работят от 08,30 до 12,00 и от 13,00 до 17,30 часа в дните от понеделник до петък. 


 

Коледно издание 2019 на Националната благотворителна кампания на МВР

По традиция, изградена през последните 16 години, в навечерието на Коледа Министерството на вътрешните работи инициира набиране на средства във връзка с целогодишно провежданата Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Дарителската инициатива под патронажа на министъра на вътрешните работи бе създадена, за да донесе светлина в живота на поразително смела група деца, изпитали тежката промяна от загубата на родител.
Признателни сме на всички, които през годините с готовност застават до нас и безкористно ни подкрепят в мисията да съхраним паметта на полицаите и пожарникарите, загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг, и да бъдем опора за техните момичета и момчета.
Каузата ни не би имала успех без силата на медиите да ангажират и вдъхновят за добри дела. Вярваме, че с тяхна помощ апелът ни ще достигне до повече хора, за да претворим заедно великодушието в действие.


Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

13 дек 2019

Криминалисти изнасят лекции за вредата от наркотиците

Четвърта по ред среща се проведе вчера в сградата на ОДМВР-Сливен на ученици от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”  и полицейски  служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност”. Инициативата е на ръководството на гимназията. Темата на срещите е наркотиците и вредата от тях, като целта е учениците да се запознаят с рисковете, които крие употребата на наркотични вещества. Лекциите се водят от инспектори от сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, които работят по линия „Наркотици” и са запознати в детайли с проблема. По време на срещите учениците се докоснат до пряката работа на полицейските служители, запознават се с реални събития и съдби на хора, повлияни от наркотиците. Могат да видят вредата която те причиняват, както на хората, изпаднали в зависимост, така и на хората,  извършващи престъплението.  
На вчерашната среща беше представен проектът на Пламена Зенгинова, ученичка от 11 клас в същата гимназия. Той е озаглавен „Психоактивни вещества и видове наркотици”. Идеята на 17-годишното момиче е да запознае своите връстници  с основните видове наркотични и упойващи вещества, на които всеки може да стане жертва, и влиянието им върху организма и психиката на хората.
По време на срещите полицаи и ученици беседват и коментират житейските ситуации, които могат да принудят човек да посегне към наркотиците.  Обсъждат важността всеки един от тях да успяват да реализира своя потенциал и цели, без наркотични вещества, запазвайки живота и здравето си.

Противодействието на престъпленията, свързани с наркотични вещества, остава приоритетно в работата на ОДМВР-Сливен. Ръководството на дирекция е отворено за сътрудничество в проекти, инициирани от страна на останалите институции, партньори на  МВР по изпълнение на Националната стратегия за борба с наркотиците, което включва широко участие на държавни и общински институции, частния сектор и структури на гражданското общество. 

 

12 дек 2019

Извършители на грабежи са задържани от полицията в Сливен при специализирана операция

Полицейските служители започват работа по три сигнала за грабежи, заявени на 10 декември. Престъпленията са извършени по различно време в края на миналата седмица в района на кооперативния пазар в град Сливен. Осъществена е незабавна специализирана операция за установяване и задържане на извършителите. За по-малко от 24 часа криминалисти на РУ-Сливен и участък „Надежда“ са задържали трима мъже. Криминално проявеният Б.К.(36г.), С.А.(18г.) и  С.Т.(24г.), и тримата от град Сливен. Направили са самопризнания и са върнали част от откраднатите вещи. Тримата в различно съучастие, след като са използвали сила и заплахи, са отнели от владението на три лица пари, лични документи и други вещи. Първоначално тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа.
За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен. На криминално проявения Б.К. е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. 
Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Сливен. 

12 дек 2019

Засилена патрулна дейност в дните преди и по време на студентския празник на РУ-Сливен

Шестима са задържани за притежание на наркотици

На  6 декември в град Сливен е извършена полицейска проверка на 30-годишния П. Ж. от град Камено, област Бургас. В него е намерено и иззето топче станиол, съдържащо марихуана. Образувано е досъдебно производство. 
Наркотични вещества са иззети на  7 декември при проверка на 18-годишния Д.Б. от град Сливен. Той е установен в кв.“Българка“. Доброволно е предал топче от станиол, съдържащо наркотично вещество. Образувано е досъдебно производство. 
На 8 декември, около 22,50 часа, на ул.“П.Яворов“ в град Сливен е извършена полицейска проверка на 38-годишния П.С., като в него е намерено и иззето хартиено пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин. Образувано е досъдебно производство. 
На 8 декември, около 04,25 часа, на бул.“Хаджи Димитър“, е извършена проверка на 
28-тодишния В.Т. от град Сливен. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест е реагирало на амфетамин. Образувано е досъдебно производство. 
Малко след полунощ на 9 декември в кв.“Комлука“ е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“. 18-годишният М.С., пътник в автомобила, доброволно е предал ръчно свита цигара с марихуана. Образувано е досъдебно производство.  
           

09 дек 2019