МВР

ОД Сливен

 

23 мар 2019

Изчезнало 9-годишно дете беше намерено за броени часове при съвместна спасителна операция

Ръководството на ОДМВР-Сливен организира незабавна спасителна операция след получаване на сигнал за 9-годишна дете в неизвестност. Днес в 13,51 часа в дежурната част на РУ-Сливен е получено съобщение от телефон 112 за изчезнало 9-годишно момче, което е било на пикник в гората с родителите си. Детето се е загубило в гориста местност на около 10 км. посока от град Сливен към село Бяла. В спасителните действия, организирани от ръководството на ОДМВР-Сливен, са включени служители на Областната дирекция, Районна служба „ПБЗН“-Сливен, Регионална дирекция на горите и Горско стопанство-Сливен, РС-Военна полиция, Планинска спасителна служба и доброволци. Създадена е организация за нощно издирване с техника, осигурена от Министерство на отбраната. Със съдействието на заместник министъра на МВР Стефан Балабанов е получено разрешения от министъра на отбраната за използване на хеликоптер,  оборудван с технически средства за издирване на лица. Операцията е продължила 4 часа. Детето е намерено в 17,00 часа, в добро здравословно състояние, от служители на ОДМВР-Сливен и предадено на родителите. 

Икономическа полиция и служители на РУ-Нова Загора иззеха 100 килограма нелегален тютюн

Спецакция по противодействие на престъпления, извършвани против данъчната система, е осъществена вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-Сливен и РУ-Нова Загора. В района на крайпътно заведение на автомагистрала „Тракия“ полицейските служители предприемат и извършват  проверка на лек автомобил „Мерцедес“. В автомобилът са намерени и иззети 10 чувала,  съдържащи 100 килограма ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол, предназначен за продажба. Автомобилът е управляван от 29-годишния М.Х., с него са пътували две жени на 23 и 32 години, всички от град Сливен. Тримата са отведени в РУ-Нова Загора и задържани за срок от 24 часа. Тютюнът е иззет. По случая е започнато бързо производство.
Операциите по пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на ОДМВР-Сливен продължават. През 2018 година по линия „Акцизи” при спецакции са иззети 345000 къса цигари без бандерол и 815 килограма обработен тютюн. Противодействието на престъпленията против данъчната система остават приоритетно в дейността на Областната  дирекция на МВР в Сливен.  
 

22 мар 2019

ОДМВР-Сливен: 1000 нарушения на ЗДвП са установени за една седмица в областта

134 са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани

От 11  до 17 март  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност по линия на TISPOL, разпоредени от ГДНП, главния секретар на МВР и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.  
Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2560 моторни превозни средства, и 2920 лица. Констатирани са 1000  нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.
За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 478 нарушения на скоростта и 4 автомобила без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 515 електронни фиша за скорост и 4 електронен фиш за автомобили без застраховка. 
В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 102 фиша и са отнети 5 шофьорски книжки за неплатени глоби.
За други нарушения са съставени 845 фиша. Актовете са 130. 
Установени са 3 неправоспособни водачи. 7 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като един е с над 1,2 промила. 3 са управлявали МПС след употреба на наркотици.
Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 16.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 131 фиша за неправилно паркиране.

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен се проведе операция по линия на TISPOL за контрол на водачи и пътници за използване на обезопасителни колани и системи за сигурност на деца. В рамките на кампанията са предвидени операции по метода широкообхватен контрол в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Проверени са общо 1208 автомобила, 796 пътници на предни седалки, 575 пътници на задни седалки и 98 деца. Установените общо водачи и пътници, които не са използвали предпазните колани, са 134, от тях 20 водачи, 41 пътници на предни седалки , 73 пътници на задни седалки и 6 деца са били без колани или столчета за безопасност. 

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.  

Продължават операциите  по пътна безопасност  за  установяване на нарушения, пряко влияят на пътния травматизъм, както и ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. 
 

20 мар 2019

Криминалисти разкриха нарколаборатория в сливенското село Селиминово

Спецакцията е осъществена на 19 март от служители на  сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен. В частен имот в сливенското село Селиминово, в момент на  производство на наркотици, са задържани П.П. на 41 години и 31-годишната В.В. и двамата от град Сливен. В жената са намерени и иззети около 15 грама кристалообразно вещество, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин. При последвалите процесуално-следствени действия в имота е намерена лаборатория за производство на синтетичен наркотик. Иззети са множество предмети, вещества и различни течности, имащи отношение към извършеното престъпление. Иззети са още 35 грама метамфетамин и 2 грама марихуана, скрити на различни места.  П.П. и В.В. са отведени и задържани в РУ-Сливен за срок от 24 часа. Двамата са криминално проявени за престъпления, свързани с наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство.

20 мар 2019

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО