МВР

ОД Сливен

 

08 юли 2021

Предотвратена е злоупотреба за над 100 000 лева с европейски средства при операция на ОДМВР- Сливен

Спецакция по противодействие на нарушения и престъпления, свързани с усвояване на средства от европейски фондове за развити, е проведена от ОДМВР-Сливен със съдействието на Държавен фонд „Земеделие“-София. На 7 юли служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, районните управления в Сливен, Нова Загора и Твърдица, съвместно с екипи на ДФЗ-Ямбол, и Областна дирекция по безопасност на храните – Сливен са извършили проверки на 13 регистрирани животновъдни обекта в общините Сливен, Тунджа и Гурково. 
В хода на извършените полицейски действия са установени редица нарушения, липси и несъответствия с подадените към фонд „Земеделие“ данни. В 12 от обектите не са установени живи животни. На някои от заявените адреси за отглеждане проверяващите не са намерили съществуващи сгради или такива годни за тази цел. В един от обектите са открити непоставени ушни марки на дребни и едри преживни животни, които са декларирани и заявени за подпомагане по директни плащания през стопанската 2021 година. 
По първоначални данни субсидията, която е трябвало да бъде получена за стопанската година, въз основа на подадените неверни данни към ДФ „Земеделие“ е над 100 000 лева. 
Трима са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по извършените проверки продължава. 

Изображения

 08 юли 2021 | 15:16