МВР

ОД Сливен

 

06 януари 2020

Петима са задържани с наркотици при операция на полицията в Сливен и Нова Загора

Иззети са метамфетамин и над един килограм канабис

Акцията е проведена в края на миналата седмица на територията на районите управления в Сливен и Нова Загора. Извършени са проверки от екипи на Криминална и Охранителна полиция за установяване на лица, занимаващи се с разпространение и употреба на наркотични вещества. 
В хода на процесуално-следствени действия, извършени от служители на РУ-Нова Загора, в частен имот в село Асеновец са намерени и иззети 18 пакета, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Общото тегло на иззетото наркотично вещество е около 1 килограм. Собственикът на имот- Д.Р. на 31 години, е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.
Четирима са задържаните при акцията в Сливен. 
На 5 януари е извършена проверка на 28-годишния Й.Й. от град Сливен. Той е установен от полицейски екип на улица „Тодор Каблешков“. В него и в дома му е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Й.Й. е задържан за 24 часа.Около 22,00 часа на 4 януари, на ул.“Г.С.Раковски“, е извършена полицейска проверка на 22-годишния М.М. от град Сливен. Той доброволно е предал две пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. М.М. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа.
На 5 януари, при проверка на ул.“Орешак“, е установен 17-годишният К.Й. от град Сливен. В него е намерено и иззето топче от станиол, съдържащо суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. К.Й. е задържан за 24 часа.
На 6 януари в квартал „Дружба“ е извършена полицейска проверка на 25-годишния Й.Й. от град Сливен. Той доброволно е предал пликче, съдържащо метамфетамин.
Й.Й. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. 
Операциите по линия „Наркотици“ на територията на ОДМВР-Сливен продължават.
Изображения

 06 януари 2020 | 11:18