МВР

ОД Сливен

 

28 април 2021

ОДМВР-Сливен: Разкрити престъпления и установени административни нарушения при специализирана операция срещу битовата престъпност в малките населени места

Акцията е проведена от полиция и жандармерия на територията на районни управления Сливен и Котел под надзора на прокуратурата

Над 300 превозни средства и 400 лица са проверени в хода на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност в селата, обслужвани от екипи на районни управления Сливен и Котел. Операцията е проведена в края на миналата седмица, подпомогната от сили и средства на Зонално жандармерийско управление- Бургас, под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен.  
Задържани са шестима извършители на престъпления- кражби на пари, строителни материали и други вещи от частни имоти и търговски обекти в село Градец. Установени са четирима, обявени за общодържавно издирване, за установяване на адрес.  В хода на операцията са извършени проверки в частни  имоти, МПС, търговски, селскостопански и други обекти. Установени са 68 административни нарушения. Съставени са актове и фишове за нарушения на Закона за движение по пътищата  и Закона за българските лични документи. 
Осъществен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния. 
Съвместните операции по противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността в малките населени места на територията на ОДМВР-Сливен продължават. 
           

Изображения

 28 април 2021 | 10:41