МВР

ОД Сливен

 

26 ноември 2019

Над 1000 нарушения на ЗДвП за една седмица в област Сливен

Започват засилени проверки за скорост от 25 ноември до 1 декември по линия на TISPOL

От 18-ти до  24-ти ноември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция”, и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Осъществяват се дейности, свързани с Акция „Зима”, която е в ход от 1-ви ноември и ще продължи до края на месеца на територията на цялата страната. 
Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са извършили проверки на 2215 моторни превозни средства и 2286 лица. Констатирани са 1082 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 920 фиша и 120 акта за административни нарушения.
За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 224 нарушения на скоростта. Издадени са 471 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън места в област Сливен. 
В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 157 електронни фиша за нарушение на скоростта. Иззети са 6 шофьорски книжки за непратени глоби. 
Установени са 6 неправоспособни водачи, 2 с алкохол и 1 след употреба на наркотични вещества. 
Отнетите свидетелства за управление на МПС за една седмица са 10. Прекратени са 6 регистрации на автомобили. Глобени са 10 пешеходци за неправилно пресичане. 
В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 93 фиша за неправилно паркиране.

От 25 ноември до 1 декември на територията на ОДМВР-Сливен се провежда операция по контрол на скоростните режими по линия на TISPOL. Засилени проверки за спазване на ограниченията на скоростта ще има през цялата седмица в районите с повишена концентрация на пътни произшествия по главните и общински пътища в областта. Ще бъдат използвани всички технически средства за контрол. Водачите ще бъдат проверявани още за редовни документи, застраховка Гражданска отговорност и подготовката на автомобилите за зимния сезон. 
Завишена остава дейността по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.  
 
Изображения

 26 ноември 2019 | 11:01