МВР

ОД Сливен

 

19 декември 2017

Красимир Ципов: Реновираната сграда на РУ-Нова Загора е пример за постигнато успешно взаимодействие с местната власт

На официална церемония днес бе открита обновената сграда на полицията в град Нова Загора. На официалната церемония присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и  заместник-директорът на ГД „Национална полиция” старши комисар Константин Димитров . Успешната съвместна работа с община Нова Загора и Министерството на регионалното развитие и благоустройството даде възможност за реализирането на тези проекти. Те позволяват на ръководството на МВР да провеждат политики за подобряване условията на работа на служителите, заяви зам.-министър Ципов. Той  отбеляза, че това е поредният обект, изпълен в кратки срокове и изрази надежда, че подобрените  условия на работа ще мотивират допълнително полицейските служители и преряза трикольорната лента.
На официалното откриване присъстваха кметът на града Николай Грозев, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николов, народни представители,  областният управител Чавдар Божурски,  директорът на ОДМВР –Сливен старши комисар Димитър Величков,  началникът на Районно управление „Полиция” Нова Загора главен инспектор Стефан Борисов, представители на местната власт и фирмата изпълнител.
 
Основната административна сграда на РУ-Нова Загора е построена през 1936 година и заема площ от  447 кв.м. През  1970 е изградено допълнително крило от 155 кв.м, където са настанени група „Пътна полиция”, „КОС” и звеното „Български документи за самоличност”. През годините са правени частични ремонти и са извършвани само най-необходимите дейности по поддръжка на сградата.
В началото на 2016 година е направено предложение от община Нова Загора за подобряване на енергийната ефективност на сградата на районното управление. От страна на Областната дирекция на МВР в Сливен са предприети действия по включване на проекта по обновяване в Оперативна програма „Региони в растеж”. След приключване на процедурите ремонтите дейности започват в началото на месец юни тази година.
Обслужваната територия на Районно управление Нова Загора обхваща 33 населени места с население  малко над 39 000 жители.Към секторите и звената в  управлението работят 69 служители.  Доброто сътрудничество между полицията в Нова Загора и  местното самоуправление води до значително подобряване на криминогенната обстановка в региона. 
 
Изображения

 19 декември 2017 | 14:46