МВР

ОД Сливен

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06,00 часа на 27.11.2019 г. до 08,00 часа на 28.11.2019 г.

28 ное 2019

Нова Загора: Нито едно регистрирано престъпление по време на проведени полицейски и охранявани мероприятия на територията на РУ-Нова Загора.  Акцията е осъществена на 27 ноември от екипи на Териториална и Охранителна полиция с цел противодействие на престъпните посегателства срещу личността и имуществено на населението и опазване на обществения ред на територията на общината. 
В хода на операцията са извършени проверки на моторни превозни средства, превозни средства с животинска тяга, търговски обекти, пазари, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, игрални зали и други. Осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на криминални деяния. По време на операцията са констатирани 10 нарушения на Закона за движение по пътищата- съставени са актове и фишове. 
Контролът и полицейското присъствие в населените места от община Нова Загора по противодействие на конвенционалната престъпност, линия „Наркотици“ и незаконната търговия с тютюневи изделия продължава. 

Сливен: 34-годишният криминално проявен Х.М. е задържан от полицейски служител в момент на незаконно проникване в лек автомобил. Около 12,00 часа, на 27 ноември, инспектор от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Сливен, е забелязал криминално проявения Х.М., който е проникнал в лек автомобил „Тойота Авенсис“ на улица „Драгойчева“ в квартал „Клуцохор“. Полицейският служител е предприел незабавни действия по задържане на  Х.М.. На място е оказано съдействие от патрулен екип на участък „Надежда“. Х.М. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство. 

Криминалисти на участък „Надежда“ са разкрили домова кражба на златни накити и лични документи. Кражбата е заявена на 25 ноември, извършена е от дома на 46-годишна жена в квартал „Надежда“.  След проведените незабавни издирвателни действия е задържан извършителят – С.А. на 19 години от град Несебър. Той доброволно е предал част от откраднатите вещи, останалите са издирени и иззети от полицейските служители. С.А. е задържан за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава. 
           
Водач на МПС, употребил наркотични вещества е установен от полицейски екип в град Сливен. Проверката е извършена днес, малко след полунощ, на бул.“Георги Данчев“. 46-годишният И.И., водач на лек автомобил „Фолксваген“ е показал положителна проба за употреба на метамфетамин, след проверка на място с дрегер "Drug Test 5000 STK". Водачът оспорва показанието на техническото средство, издаден му е талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство. 

 28 ноември 2019 | 10:07