МВР

ОД Сливен

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06,00 часа на 14.05.2020 г. до 06,00 часа на 15.05.2020 г.

15 май 2020

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 603 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Установен е 3 случая на нарушаване на карантина- 2 в РУ-Нова Загора и 1 в РУ-Сливен. Образувани са досъдебни производства.    

Сливен: Притежание на наркотици са установили служители на РУ-Сливен. На 14 май на ул.“Индустриална“, западно от Тирбул, полицейски екип е последвал лек автомобил със съмнително поведение за извършване на проверка. След като са забелязали полицейските служители от автомобила са изхвърлени две пакетчета, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Автомобилът е спрян и е извършена проверка. Водачът на автомобила е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.  

Котел: Криминалисти на РУ-Котел работят по сигнал за кражба от частен имот. На 14 май 49-годишен мъж е подал заявление за кражба на ел.инструменти, медни съдове и други вещи от имот, негова собственост, в град Котел. Извършен е оглед, предприети са процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.   

 15 май 2020 | 09:54