МВР

ОД Сливен

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06,00 часа на 04.12.2019 г. до 08,00 часа на 05.12.2019 г.

05 дек 2019

Сливен: За броени часове криминалисти на РУ-Сливен задържаха извършител на взломна кражба от магазин в центъра на град Сливен. Сигналът е получен на 3 декември за извършена кражба от магазин в района на кооперативния пазар. Откраднати са неустановено количество различни по вид артикули. След проведени незабавни издирвателни действия полицейските служители откриват инкриминираните вещи и задържат извършителя. Той е криминално проявения Г.Д. на  30 години от град Сливен. Направил е пълни самопризнания. Първоначално е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Сливен. 
На Г.Д. е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.  
           
Притежание на наркотици и управление на МПС след употреба са установили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. На 4 декември, около 14,35 часа, на бул.“Ст.Караджа“ е извършена полицейска проверка на 42-годишния М.Г. от Сливен, водач на лек автомобил „Мерцедес“. Той доброволно е предал две топчета, съдържащи жълто кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Пробата с техническо средство за употреба на наркотици е показала положителен резултат. По случая са образувани досъдебно и бързо производство.  
          
В РУ-Сливен е започнато бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство. На 4 декември в двора на стоково тържище „Болярка“ е извършена проверка на лек автомобил „Тойота Ярис“, без регистрационни табели, управляван от 33-годишния Й.Й. от град Сливен. Автомобилът не е регистриран по надлежния ред. 
 
 

 05 декември 2019 | 10:09