МВР

ОД Сливен

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06,00 часа на 03.12.2019 г. до 08,00 часа на 04.12.2019 г.

04 дек 2019

Нова Загора: Установени са извършителите на вандалския акт в гробищния парк на град Нова Загора. Полицейските служители започват работа по случая на 29 ноември, след получен сигнал за повредени 19 броя надгробни паметници. В хода на разследването са установени четири непълнолетни момчета на възраст от 10 до 14 години от град Нова Загора. Реалните извършители са две момчета на 13 и 14 години. Те са направили пълни самопризнания за начина на извършване на престъпното деяние и мотивите за това. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на Районна прокуратура-Нова Загора. 

Разкрито е незаконно притежание на оръжие при операция на полицията в Нова Загора. На 3 декември са извършени процесуално - следствени действия в жилището на 78-годишния И.Д. в село Загорци. Иззета е ловна пушка и боеприпаси, за които И.Д. не притежава разрешително за придобиване и носене. По случая в РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство.  
           
Кражба на ел.проводници от електропреносната мрежа на село Новоселец е извършена през нощта на 3 декември. Неизвестен извършител е срязал и откраднал около 900 метра кабел от 4 междустълбия в селото. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство. 

Пожарна безопасност и защита на населението

На 4 декември, в 02,31часа, е получен сигнал за пожар в апартамент на бул.“П.Хитов“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано в 02,50 часа от екип на РСПБЗН-Сливен. 
При пожара е пострадала 82-годишната собственичка. Тя е изнесена от жилището в безпомощно състояние вследствие на вдишване на дим и предадена на екипа на ЦСМП-Сливен, като по пътя за болницата е починала. Жената се е отоплявала на електрическа печка с реотани, в близост до която е имало горими материали. Вероятната причина за пожара е дефект в отоплителния уред. 

 04 декември 2019 | 10:26