МВР

ОД Силистра

 

26 ное 2021

Важно за гражданите с изтичащи лични документи

Информация към 26.11.2021 г.

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Силистра, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на територията на областта – в гр. Силистра, гр. Дулово и гр. Тутракан.    

Мярката е с цел облекчаване на по-натовареното звено БДС в гр. Силистра, както и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

В тази връзка предоставяме информация за натовареността на сектор БДС при ОДМВР - Силистра, както следва:


 

 

 

22.11.2021 г.

понеделник

23.11.2021 г.

вторник

24.11.2021 г.

сряда

25.11.2021 г.

четвъртък

26.11.2021 г.

петък

 

Сектор БДС

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

общо:

ОДМВР-Силистра

90
65
47
53

255

РУ - Дулово

32
37
15
29

113

РУ - Тутракан

41
18
17
25

101

 

Адреси на звената в сектор БДС:

гр. Силистра, бул. „Македония“ № 175

гр. Дулово, ул. „Васил Левски“ № 6

гр. Тутракан, ул. „Трансмариска“ № 2

Работно време

от понеделник до петък

от 8.30 ч.  до 17.30 ч.

Проветряване и дезинфекция
10:00 ч. - 10:20 ч.
15:00 ч. - 15:20 ч.


Повече информация може да намерите тук
В област Силистра изборният ден започна в спокойна обстановка

В спокойна обстановка започна изборният ден в област Силистра. В Областната дирекция на МВР няма регистрирани нарушения на обществения ред и прояви, застрашаващи нормалното провеждане на изборите.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване спокойното протичане на изборния ден.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване. Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

В днешния ден служители на звената на сектор „Български документи за самоличност” в Силистра, Дулово и Тутракан ще работят от 08.30 часа до 19.30 часа и ще издават удостоверения за гласуване на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

21 ное 2021

Полицейски служители помагат на децата в община Тутракан да усвоят правилата за пътна безопасност

С поредица беседи полицейски служители на РУ-Тутракан помагат на децата да усвоят правилата за пътна безопасност. В инициативата са обхванати детските градини и класовете от начална училищна степен в общината.

Целта е още от ранна възраст децата да придобият навици за безрисково поведение на пътя, да познават и ползват обозначените места за пресичане на пътното платно, да знаят кои са безопасните места за игра и управление на велосипеди и тротинетки, за да се сведат до минимум пътнотранспортните инциденти с малолетни.

По време на срещите малчуганите имат възможност да разгледат екипировката и отличителните знаци на полицаите, патрулните автомобили и помощните средства, които използват във всекидневната си дейност служителите, осъществяващи контрол на пътното движение.

Под формата на практически игри с помощта на полицаите и педагозите децата затвърждават и надграждат знанията си за пътната безопасност.

17 ное 2021

21 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Обръщение на министър Бойко Рашков към обществеността

17 ное 2021

ЗА ОД НА МВР Силистра

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО