МВР

ОД Силистра

 

31 август 2017

Служители на РУ-Силистра задържаха мъж и жена, заподозрени в притежаване на наркотици

До ареста на двамата се стигнало при рутинна проверка на служители от Участък – Кайнарджа. Вчера около 20.30 часа по пътя Добрич – Силистра в района на село Средище те спрели лек автомобил „Нисан”, управляван от 29-годишен силистренец, в който пътувала и 21-годишната му приятелка. Първоначално  водачът доброволно предал топче марихуана на полицейските служители, след което последвало претърсване на автомобила. В него - укрити на различни места, били намерени  58.00 г канабис, 51.6 г амфетамин и 33.7 г кокаин, идентифицирани с полеви наркотест.
В хода на разследването по случая дежурна оперативна група извършила претърсване в дома на 29-годишния мъж и в автосервиза, където работел, в областния град. В жилището били открити още около 10 г канабис, три гриндера (трошачи), електронна везна и голям брой малки найлонови пликчета.
Мъжът и жената, които до момента нямат регистрирани криминални прояви, са задържани за срок до 24 часа..
Случаят е докладван на Окръжната прокуратура и е образувано досъдебно производство. Очаква се с нейно постановление днес  срокът за задържането на двамата да се удължи до 72 часа.  

Изображения

 31 август 2017 | 13:22