МВР

ОД Силистра

 

29 ноември 2018

Служители на ОДМВР-Силистра задържаха директора на ТП „Държавно горско стопанство“ за подкуп

Действията са осъществени под ръководството на Окръжната прокуратура

Директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ в Силистра е бил задържан вчера в служебния си кабинет, след като поискал и приел дар в размер на 4600 лева, които не му се следват, за да не извърши действия по служба като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение. Това съобщи днес Владимир Чавдаров, административен ръководител на Апелативна прокуратура – Варна, на брифинг, в който участваха директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов и окръжният прокурор Теодор Желев. Парите били поискани и приети като „такса спокойствие“.

Деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, като директорът на ТД „Държавно горско стопанство“ е искал по 500 лева на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори, обясни още прокурор Чавдаров. Служители на ОДМВР-Силистра продължават активните действия по разследването в рамките на досъдебното производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура. До задържането на длъжностното лице се е стигнало благодарение на съвместната работа и тясно взаимодействие между служителите на ОДМВР-Силистра и Окръжната прокуратура в града, бе оценката на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Варна.

Днес Окръжната прокуратура е повдигнала обвинение на мъжа за престъпление по член 302, т.1 и 2 във връзка с член 301, ал.1 от Наказателния кодекс. 

Изображения

 29 ноември 2018 | 14:40