МВР

ОД Силистра

 

15 юли 2020

Деца и пътни полицаи в Тутракан със съвместна инициатива по пътна безопасност

Съвместна инициатива по пътна безопасност под наслов „Безопасна ваканция“ проведоха днес в Тутракан деца от Общинския център за извънучилищни дейности и пътни полицаи от Районното управление в града. На една от оживените улици с помощта на полицейските служители децата раздаваха цветя и флаери с превантивни послания на водачи и пешеходци. Информационните материали са осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, която е инициатор на проявата.

Целта на организаторите е да насочат общественото внимание към опазване на живота и здравето на децата, които са най-уязвимата група участници в движението, особено през лятната ваканция, когато прекарват много време навън.  Затова по време на акцията полицаи и деца заедно призоваваха водачите към строго спазване на правилата на пътя, повече толерантност и повишено внимание към опазването на децата.

Проявата продължи в района на Антимовското ханче, където инспектор Димитър Раев  и младши автоконтрольор Ивелин Лазаров припомниха на децата основните изисквания за безопасно поведение на улицата. Те акцентираха върху правилата за пресичане, безрисковото управление на велосипеди, тротинетки, ролери и др. Децата имаха възможност да разгледат полицейски автомобил и да се запознаят с техническите средства, използвани от пътните полицаи във всекидневната им дейност.

Изображения

 15 юли 2020 | 13:33