МВР

ОД Силистра

 

Информационен бюлетин

24 фев 2020

Силистра. 60-годишен, шофирал след употреба на алкохол, е установен от полицията. На 21 февруари в село Айдемир той управлявал лек автомобил „Фолксваген“, когато бил спрян за проверка и с дрегер били отчетени 1.39 промила алкохолна концентрация в издишания от него въздух. Отказал е да даде кръвна проба и е бил задържан за срок до 24 часа. Започнато е бързо производство.

Двама са установени с наркотици в областния град. На 21 февруари около 16:00 часа полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Тойота“ и намерили у 19-годишния водач и негов спътник – на 15 г., по 0.7 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест. Образувани са досъдебни производства.

Пожарна безопасност и защита на населението. Неправилно ползване на отоплителен уред е причината за пожар в къща в село Черник, възникнал на 22 февруари около 13:40 часа. Екип на РСПБЗН-Дулово потушил огъня, преди да обхване жилищната постройка. Изгорели около 10 кв.м таван.

Три пожара в коминни тела на сгради са възникнали през почивните дни. При два от тях – в Тутракан, няма нанесени материални щети, но вследствие на запалване на сажди в комина на жилищен блок в Силистра са се опушили около 10 кв.м стени и се е напукала мазилката на коминното тяло на седмия етаж в блока. Пожарите са потушени от екипи на местните противопожарни служби.

Съобщение: Днес – 24 февруари, от 11:00 часа в ОДМВР-Силистра ще се проведе брифинг във връзка със специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, проведена на територията на село Айдемир. Очакваме ви!

 24 февруари 2020 | 09:12