МВР

ОД Силистра

 

Информационен бюлетин

13 яну 2020

Силистра. 34-годишен е задържан, след като е установен с археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред. На 10 януари по пътя между селата Айдемир и Сребърна полицейски служители спрели лек автомобил „БМВ“, управляван от 35-годишен, и при проверка намерили у 34-годишен мъж, пътувал в колата, 5 старинни монети. Назначена е експертиза за установяване на културно-историческата стойност на монетите, които са иззети. Притежателят им е бил задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство по чл. 278, ал.6 от НК.

44-годишен е задържан за причинени леки телесни повреди на двама полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения. Деянието било извършено на 12 януари в Силистра на път към ЦСМП, където мъжът бил отведен за вземане на кръвна проба, след като катастрофирал с автомобила си „Опел“ в „Орехова гора“, а при тестване с дрегер били  отчетени 2.68 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано бързо производство по чл. 131, ал.1, т.1 от НК.

50-годишен е установен да шофира без книжка и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото провинение. На 12 януари около 12:20 часа той бил засечен от полицейски служители на кръстовището на ул. „Н.Й.Вапцаров“ и ул. „Черно море“ в Силистра. По случая е образувано бързо производство.

За шофиране под въздействие на дрога двама са задържани в полицейския арест. На 12 януари на влизане в Силистра от пътя за Шумен бил спрян лек автомобил „Фиат“ и с техническо средство било установено, че водачът – 20-годишен мъж, шофира след употреба на канабис и амфетамин. Амфетамин и метамфетамин отчело техническото средство при проба на 24-годишен, който шофирал автомобил от същата марка и бил спрян за проверка по пътя към село Бабук по-късно същия ден. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, по случаите са започнати бързи производства.

Тутракан. 21-годишен е установен с наркотични вещества. На 9 януари в Тутракан при полицейска проверка у него била намерена суха листна маса с тегло 1.9 грама, която реагирала на канабис при направения полеви наркотест. Образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Пожар в цех за пелети е възникнал на 10 януари около 20:50 часа в село Ситово. Причината е техническа неизправност. Пожарът, който унищожил около 200 кг. пелетна маса, е потушен от екип на РСПБЗН-Силистра и доброволното формирование на селото.

Горящи отпадъци в метални контейнери на три адреса в Силистра са загасили огнеборците през почивните дни. Няма материални щети. Пожар в метален контейнер е загасен и в село Кайнарджа, отпадъци са горели и край Дулово, но екипи на пожарната са ги погасили, преди да причинят загуби.

 13 януари 2020 | 10:54