МВР

ОД Силистра

 

Информационен бюлетин

11 ное 2019

Тутракан. Двама непълнолетни са установени след извършена кражба от търговски обект в Тутракан. През нощта срещу 8 ноември двете 15-годишни момчета счупили прозорец на хранителен магазин и противозаконно отнели сумата от 46 лв. и 5 кутии цигари, но още същата нощ били разкрити от служителите на реда. По случая е образувано досъдебно производство.

Домакинство, присъединено неправомерно към водоснабдителната система, е установено в село Пожарево. Проверката е извършена на 7 ноември. Образувано е досъдебно производство.

ПТП. В болница са настанени двамата мъже, които пострадаха при катастрофа на 9 ноември по пътя Силистра – Добрич, в района на село Срацимир. Инцидентът възникна при изпреварване и последвал сблъсък между три автомобила - лекотоварен „Пежо“ със 70-годишен водач, и два леки автомобила – „Рено“ с водач 42-годишна жена, и „Деу“ с 84-годишен водач. Най-тежко е пострадал 70-годишният водач, който е получил фрактури на едната ръка и лицевата кост, както и комоцио, а 84-годишният е с фрактура на единия крак. Двамата са настанени за болнично лечение. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.

20-годишна е катастрофирала на 9 ноември около 13:25 часа по пътя между селата Овен и Руйно. Поради движение с несъобразена скорост тя навлязла с автомобила си „Ауди“ в отводнително съоръжение, след което се преобърнала в горичка край пътя.  Получила е само порезни рани, но щетите по автомобила са значителни. Образувано е  досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Осем са пожарите в сухи треви, стърнища и отпадъци, загасени от екипи на противопожарните звена в Силистренска област в периода 08-11 ноември. Няма материални щети. Спасени са гори край селата Подлес и Добротица.

Материални щети са предотвратени след намесата на огнеборците и при други два пожара в битовата сфера. В Силистра на 8 ноември възникнал пожар в отпадъци в таванско помещение на жилищен блок, а в Дулово на следващия ден се запалила газова бутилка в частен дом, но и двете произшествия били овладени след бърза намеса на огнеборците и преди да причинят материални щети.

 11 ноември 2019 | 10:29