МВР

ОД Силистра

 

Информационен бюлетин

08 яну 2020

Силистра. 44-годишен е установен да шофира в нетрезво състояние. 1.88 промила отчел дрегерът, след като пътни полицаи спрели мъжа с автомобила му „Фолксваген“ на 7 януари в село Брадвари. Той отказал да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Тутракан. Без книжка 31-годишен шофирал нерегистриран автомобил, с който транспортирал дърва без редовно позволително. На 7 януари по пътя между Главиница и село Царев дол полицейски служители засекли мъжа да управлява лек автомобил „Опел“, нерегистриран по надлежния ред, а в прикачено ремарке към колата установили около 2 куб.м незаконно добити от горския фонд дървета. Проверка показала, че мъжът шофира без книжка и се намира в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото провинение. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Неправилно ползване на нагревателен уред е причината за пожар в кухнята на къща в село Нова Черна. Произшествието е станало на 7 януари около 10:45 часа. Огънят унищожил 2 битови електроуреда, опушили се и около 5 кв.м стени. Екип на РСПБЗН-Тутракан потушил пожара, спасена е къщата.

Дуловски огнеборци потушили пожар в комин на къща в града. При произшествието, което е станало на 7 януари около 08:30 часа, няма материални щети.

 08 януари 2020 | 09:43