МВР

ОД Шумен

 

22 апр 2021

24- часов "маратон" на скоростта в Шуменско

24 - часов маратон на скоростта започва от 00 часа на 21 април на територията на ОДМВР- Шумен. Засилените проверки за скоростните режими ще продължат до 23:59 часа. Мобилните камери ще бъдат разположени както в населените места, така и извън тях. Вчера на територията на сектор „Пътна полиция“ са установени 87 нарушения на скоростта.
Резултати:

213 са установените нарушения на скоростните режими през последните 24 часа по вчера на засиления контрол в рамките на специализираната полицейска операция по РОАДПОЛ. Най-много нарушители са установени на територията на Шуменско- 114.  Полицейски служители от РУ- Нови пазар са установили 60 нарушения на скоростта, като  трима от водачите са за лишаване от правото да управляват след като са преминали през населено място със скорост по-висока с над 50 км/ час от максимално разрешената. „Рекордът“ е поставил водач, който преминал със 126 км/час при разрешени 50.  Във Велики Преслав са установени 25 нарушения, а на територията на РУ- Каолиново- 14. Точките за контрол по време на операцията в населено и извън населено място са били 13.


В ОДМВР- Шумен е създадена организация за опазване на селскостопанската продукция в региона

В ОДМВР- Шумен е създадена организация за опазване на селскостопанската продукция в региона. Започват работни срещи с кметовете на населени места и с управители на фирми и земеделски производители за предприемане на съвместни мерки по създаване на организация за охрана на посевите, местата за складиране на зърно и осъществяване на контрол по изкупуване на селскостопанска продукция. При срещите с  ръководствата на частни охранителни фирми и звената за самоохрана, ангажирани с охраната на селскостопанската продукция ще се засили бдителността им при осъществяване на дейността и регламентиране реда за обмен на информация.  Предвиждат се проверки в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, както и охраната в земеделските кооперации.
13 апр 2021

Специализирана полицейска операция по пътна безопасност насочена към водачи на двуколесни моторни превозни средства е в ход от днес в Шуменско

От тази вечер на територията на ОДМВР- Шумен е в ход специализирана полицейска операция по пътна безопасност. Контролната и превантивна дейност ще бъде насочена към водачите на двуколесни моторни превозни средства. Ще се проверява дали притежават свидетелство за управление на моторно превозно средство, имат ли валидна категория към която спада. Стриктно ще се следи дали табелата с регистрационния номер е поставена на определеното за това място, както дали върху нея не е поставен стикер, предмет или друг материал, който да я покрива. Контролът за ползване на обезопасителни каски ще бъде стриктен, ще се следи дали са изправни технически превозните средства и имат ли шумозаглушители. Призоваваме водачите да не превишават максимално разрешената в различните пътни участъци скорост, да шофират с повишено внимание, за да не се създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Операцията ще продължи до 14 април.

Резултати:

В рамките на полицейската операция, която се проведе на територията на областната дирекция за времето от 9 до 14 април  са проверени водачите на 43 двуколесни моторни превозни средства и 11 пътници. Всички водачи са били правоспособни и са притежавали съответната категория за управление на мотор. Нито един от проверените не е бил без поставена предпазна каска. Няма установени водачи, което са управлявали след употреба на алкохол наркотични вещества или техни аналози. Проврените превозни средства са били с видима регистрационна табела и между тях не е имало нерегистриран по надлежния ред превозно средство. Всички са били технически изправни и са били със задължителна застраховка на автомобилистите „Гражданска отговорност“. Наложена е една глоба с фиш. От пътна полиция напомнят, че проверките продължават и призовават водачите да шофират разумно и със съобразена с пътните условия скорост.

09 апр 2021

През март по пътищата в Шуменско- 64 пътнотранспортни произшествия и 1863 нарушения на скоростните режими

64 пътнотранспортни произшествия са регистрирани на територията на ОДМВР- Шумен през месец март. От тях пет са тежки, в които е загинал един участник в движението и са ранени петима.

През месец март са установени общо 4534 нарушения по Закона за движение по пътищата. Издадени са 640 акта , 1799 фиша и 1866 електронни фиша. Нарушенията за скорост през третия месец на годината са 1863, за които са издадени 1863 електронни фиша, съставени са и 10 акта за установени административни нарушения. 30 водачи са установени да шофират със скорост с над 50 км/ час от максимално позволената, като в 10 от случаите това е било в населено място.

320 са санкционираните водачи за неправилно спиране и паркиране, 102 не са спазили предимство и знаци, 46 са се движили по пътното платно неправилно. При извършени проверки са установени петима, които са седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 0,8 промила, други петима са шофирали с алкохол от 0.8 до 1,2 промила. С алкохол над 1,2 промила са установени петима шофьор, а след употреба на наркотични вещества или техни аналози- 10.

За неизползване на обезопасителен колан са санкционирани 188 водачи, 36 са шофирали и са ползвали мобилен телефон без устройство „свободни ръце“. При проверките с нередовни пътни документи са били 338 водачи, 145 са били зад волана на технически неизправно превозно средство. 20 неправоспособни водачи са установени да управляват през месец март. 51 са били без задължително сключена застраховка „Гражданска отговорност“. За неправилно пресичане и преминаване на непозволено място са санкционирани 57 пешеходци.

През март временно са отнети 68 свидетелства за управление на моторни превозни средства, от движение са били спрени 31 пътни превозни средства. Прекратена е регистрацията на 30 пътни превозни средства.

08 апр 2021

ЗА ОД НА МВР ШУМЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО