МВР

ОД Шумен

 

15 авг 2018

1458 нарушения на скоростта са установени за седмица в област Шумен

1458 са установените нарушения на скоростните режими  по време на специализираната полицейска операция, която се проведе миналата седмица на територията на областта по линия на TISPOL.  Най- много нарушения, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение – 1258, са установени на територията на обслужваната от РУ- Шумен територия. От тях 153 са били през нощта. На територията на РУ- Нови пазар са засечени 101 водачи, които са преминали през камерите на Пътна полиция със скорост над максимално разрешената, като 24 от нарушенията са били през нощта. 64 са водачите, които са управлявали с превишена скорост на територията на РУ- Велики Преслав, 35 в община Каолиново.

 

От началото на месец юли до началото на специализираната полицейска операция по ТИСПОЛ  от ОДМВР- Шумен са издадени  малко нас 1700 електронни фиша за нарушаване на скоростните режими. Най-голямо превишение са регистрирали двама водачи – на Фолксваген Пасат и БМВ , които са преминали през стационарната камера край  7- ми километър със 138 км/ час при разрешени 60. За превишение на скоростта извън населено място им е наложена санкция в размер на 850 лева.

Голяма част от наложените глоби/ 894/ са за превишение на скоростта межди 11 и 20 км/ час над максимално разрешената, за което е предвидено наказание в размер на 50 лева.

 

Мобилните екипи продължават да работят по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред в малките и отдалечени населени места

Целта на мобилните групи, които патрулират в отдалечените и малки населени места на територията на ОДМВР- Шумен е да предотвратяват,  пресичат и да разкриват престъпления. Друга тяхна задача е контролът по Закона за движение по пътищата. Много често жителите на селата подават сигнали на екипите както за нарушители на пътя, за нарушения на обществения ред и сигнали от битов характер.  При обходите се обръща специално внимание на самотните  и възрастни хора. При разговори с тях им се заостря вниманието да не допускат непознати хора, които се представят за амбулантни търговци в имотите им, обяснява им се и как да действат ако ги атакуват телефонните  измамници. Освен мобилните групи по график малките населени места се посещават и от мобилни екипи на ОДМВР- Шумен, в които са включени полицейски инспектори от Криминална и Икономическа полиция и служители от Охранителна полиция. Тяхната задача е да установят има ли нерешени проблеми, поставени на вниманието на мобилните групи. Графикът за предстоящите срещи през този месец е следният:

 

РУ  - Каолиново

02.08.2018 г.  - 14 : 00 ч.  -  с. Хърсово

                       - 15 : 00 ч.  -  сРужица

  

РУ  - Нови пазар

09.08.2018 г.  - 14 : 00 ч. -  с. Стан

                       - 15 : 00 ч.  -  с. Енево

РУ  - Шумен

16.08.2018 г. - 14 : 00 ч.   с. Капитан Петко

                      - 15 : 00 ч.   с. Страхилица

РУ  - Велики Преслав

23.08.2018 г. - 14 : 00 ч.   с. Имренчево

                      - 15 : 00 ч.   с. Мостич

РУ  - Шумен

30.08.2018 г. - 14 : 00 ч.   с. Каменяк

                      - 15 : 00 ч.   с. Сливак

 

 

01 авг 2018

27 са разкритите престъпления по време на специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР- Шумен за противодействие на конвенционалната престъпност

Съставени са 166 акта за установени административни нарушения, образувани са 15 досъдебни и 9 бързи производства

27 са разкритите престъпления по време на специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР- Шумен за противодействие на конвенционалната престъпност. Операцията е проведена на територията на областта за времето от 6 часа на 26 до 22 часа на 27 юли  във връзка със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.  През двата дни са проверени 775 моторни превозни средства и 1481 лица. Извършени са проверки в 20 заложени къщи, 19 пункта за черни и цветни метали и 37 автоморги и сервизи. Съставени са 166 акта за установени административни нарушения,  образувани са 15 досъдебни и 9 бързи производства.  По време на операцията e разкрито убийство в село Зайчино ореше. Около 30 грама чай за пушене и електронна везна са намерени и иззети от 21-годишен шуменец,  криминалисти са иззели 50 гр. марихуана, 30 гр. амфетамин на бучки и 33 хапчета екстази след извършена проверка  на 22-годишен жител на Шумен. Установен е водач на лек автомобил БМВ 318, който управлявал след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин край  новопазарското село Енево.  Над 15 кг тютюн без бандерол са намерени по време на полицейската операция. Акцизната стока е иззета след претърсване на три адреса в Шумен и един в село Наум. Иззети са и над 1700 къса цигари без бандерол от марките “Pall Mall, “Karelia” “Calipso” след извършени проверки в лек автомобил Рено „Меган“ и товарен автомобил Волво край село Радко Димитриево. По време на специализираната полицейска акция в село Войвода, село Никола Козлево, село Хърсово, село Памукчи са установени водачи, които управляват нерегистрирани по надлежния ред моторни превозни средства. При извършени проверки  в частни домове в село Браничево, в село Тодор Икономово и в село Стоян Михайловски  установени незаконно придобити  общо четири кубични метра дърва за огрев. Разкрита е кражба на два мобилни телефона  от  хранителен магазин в Нови пазар. По време на специализираната полицейска операция  в областта са участвали 197 полицейски служители. 

30 юли 2018

Министър-председателят и главният секретар на МВР откриха реновираните сгради на районното управление и пожарната в Нови пазар

Министър-председателят Бойко Борисов разгледа днес сградите на пожарната и на полицията в Нови пазар, реновирани по Оперативна програма ”Региони в растеж”. На кратката церемония по символичното им откриване присъстваха също главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на ОДМВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим и директорът на РД “Пожарна безопасност и защита на населението” - Шумен комисар Иван Иванов.

“Условията на работа са едно от основните неща, които мотивират служителите и правят по-лесна и резултатна работата им. От нас и ръководството на ОДМВР - Шумен се иска добра организация и планиране на работата, за да може хората да се чувстват сигурни и спокойни”, посочи главен комисар Маринов, след като направи оглед на реновираната сграда на полицейското управление.

 

Ремонтът и обновяването на сградите на полицейското управление и районната пожарна служба са осъществени по проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“.

На сградата на полицейското управление е ремонтиран покривът, изградена е външна рампа, топлоизолационна система, монтирана е нова дограма, извършен е цялостен ремонт по стените и таваните. Подменени са настилките по подовете и са ремонтирани всички санитарни помещения. Водопроводната инсталация е сменена, осветителните тела са подменени с енергоспестяващи. Изградена е пожароизвестителна инсталация, подменени са всички вътрешни врати.

Стартът на санирането на районната пожарна служба беше даден през месец октомври 2017 година. Поставени са топлоизолация, нова отоплителна система, осветление, подменена е дограмата. Извършено е конструктивно укрепване на сградата, подменени са ВиК и ел. системите. Пожарната служба в Нови пазар обслужва територия от близо 600 000 кв. м в две общини – Нови пазар и Каспичан, в които живеят 28 000 души. На територията, която обслужва, са разположени близо 13 000 хектара гори, важни пътни артерии, както и НИАР- Мадара и НИАР- Плиска.

28 юли 2018

ЗА ОД НА МВР ШУМЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО