МВР

ОД Шумен

 

05 юли 2020

Наградени служители от ОДМВР Шумен по случай професионалния празник на МВР

Със заповед на министъра на вътрешните работи директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим  е награден с отличие „Почетен знак на МВР“ II степен. Високото отличие е за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

Тази награда се дава със заповед на министър Младен Маринов за постигнати успехи в дейността на дирекцията. Считам, че се справяме с поставените задачи и че това е комплексна оценка за работата и труда на всички служители в ОДМВР- Шумен“, посочи ст. комисар Расим

Във връзка с професионалния празник на Министерството на вътрешните работи- 5 юли със заповед на ст. комисар Ялчън Расим са наградени 40 служители на ОДМВР- Шумен. Сред наградените са служители на охранителна, криминална, пътна полиция, разследващи полицаи. С отличие „Колективна парична награда“  за постигнати високи резултати в работата си са наградени  ст. инсп. Владимир Кайджиев, н-к на група „Противодействие на престъпленията против собствеността“ , ст. инсп. Младен Борисов н-к група „Престъпления срещу личността“ към отдел Криминална полиция в ОДМВР- Шумен, инспектор Галин Веселинов разузнавач в криминална полиция към РУ- Шумен, мл. Експерт Галин Йорданов младши разузнавач в криминална полиция към РУ- Шумен и инспектор Доротея Тодорова, старши разследващ полицай в сектор „Разследване“ – РУ- Шумен.

Поздрав към служителите на ОДМВР Шумен

Уважаеми колеги,

 

     От името на ръководството на ОДМВР- Шумен и лично от мое име приемете най-искрени пожелания по случай професионалния  празник на  Министерството на вътрешните работи – 5 юли!

Поздравявам Ви за професионализма, отговорността и усилията които полагате, за да гарантиране добър обществен ред и сигурност на гражданите.  

Пожелавам Ви да работите с достойнство и себеотрицание, защото избраната от Вас професия е личностно призвание и дълг към обществото.

     Желая Ви от все сърце крепко здраве, лично и семейно щастие и сили, за да посрещате предизвикателствата, пред които сте изправени всеки ден и всеки час!

 

Честит празник!

                                                       Ст. комисар Ялчън Расим

                                                      Директор ОДМВР- Шумен

05 юли 2020

Турнир по стрелба по случай професионалния празник на служителите от МВР

Отборът на РУ Велики Преслав спечели първо място в турнира по стрелба, който се проведе във връзка с професионалния празник на Министерство на вътрешните работи 5 юли. С общ резултат от 238 точки полицаите от Велики Преслав взеха златния медал в турнира. Един от тях спечели второ място в индивидуалното класиране. На второ място с общ резултат от 221 точки се класира отборът на участък „Полиция“ - Каспичан. Третото място в турнира с резултат от 183 точки спечели тимът на РУ Шумен. С резултат от 93 точки призовото място в индивидуалната надпревара спечели старши инспектор Добромир Герчев - началник група 01 „Противодействие на криминалната престъпност - град  Шумен“ в сектор „Криминална полиция“ на РУ Шумен. На второ място се класира Даниел Иванов от РУ Велики Преслав, който постигна 90 точки. На трето място с резултат от 88 точки се нареди инспектор Мартин Трендафилов от група „Криминална полиция“ в РУ Нови пазар Наградите връчи директорът на ОДМВР - Шумен старши комисар Ялчън Расим.

03 юли 2020

Наградени служители от РДПБЗН Шумен по случай професионалния празник на МВР

Директорът на РДПБЗН- Шумен комисар Иван Иванов е награден с отличие „Писмена похвала“ по случай професионалния празник на МВР със заповед на министър Младен Маринов. Наградата е за постигнати високи резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения.

Тази награда я приемам като оценка за работата на РДПБЗН- Шумен. Благодарен  и горд съм затова, че зад мен стоят изключително отговорни и самоотвержени хора. Във времето са доказали, че няма ситуация, с която не могат да се справят.  В навечерието на професионалния празник на МВР искам да пожелая на всички колеги да бъдат здрави и да запазят професионализма и човешкото отношение, което проявяват в натовареното ежедневие, каза комисар Иван Иванов.

Със заповед на директора на РДПБЗН- Шумен с „Писмена похвала“ е награден младши експерт Кирил Киров- командир на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен. Наградата е за проявен висок професионализъм при изпълнение на конкретна задача – отремонтиране на МТЛБ. Повече от три месеца Киров „живял“ в двигателното отделение на верижната машина, като голяма част от ремонтно-възстановителните дейности извършвал докато бил спуснат през тесния отвор на отделението с главата надолу.

Със заповед на началника на РСПБЗН- Нови пазар инж. Евгени Йорданов с писмена похвала за  проявен професионализъм при отводняване на цехово помещение в завод за керамични тухли в гр. Каспичан са наградени младши експертите Радослав Чанков и Христо Христов и младши инспекторите Севдалин Делчев и Петър Тодоров.

03 юли 2020

Резултати от проведена специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност под наблюдението на прокуратурата се проведе на територията на селата Тодор Икономово и Дойранци в четвъртък.

В дома на 29-годишен мъж от село Тодор Икономово са намерени около 2 кубически метра дърва без контролна марка и документи. Мъжът е задържан на основание чл. 72, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок до 24 часа.

В дома на 71-годишен мъж от село Дойранци са намерени около 2 кубически метра дърва без контролна марка и документи. Мъжът е задържан на основание чл. 72, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок до 24 часа.

В дома на 44-годишен мъж от село Дойранци са намерени дърва с обем около 1 кубически метър, които са  без контролна марка и документи.

По трите случаи са образувани бързи производства.  В хода на проведената операция са проверени 33 МПС и 39 лица. Съставени са 3 акта и наложени 26 глоби с фиш.

03 юли 2020

ЗА ОД НА МВР ШУМЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО