МВР

ОД Шумен

 

23 юни 2021

Беседа по пътна безопасност в ОУ " Христо Ботев" в село Църквица

Полицейски служители от РУ- Каолиново гостуваха на ученици в ОУ „Христо Ботев“ в село Църквица. Посещението им  в края на учебната година и предстоящата ваканция е във връзка с Националния ден на безопасността на движение по пътищата. Пред учениците от 1 до 4 клас беше изнесена беседа по пътна безопасност от мл.пол. инсп Алейдин Адем. Съвети за безопасни игри през лятото на децата дадоха Любомир Йорданов и Сунай Етем, а мл. контрольор Нежли Акиф призова децата да управляват велосипеди, тротинетки и ховърборди на безопасни за това места. Напомни им, че не трябва да излизат рязко на пътното платно. На беседата присъства и Антоанета Колева от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в община Никола Козлево. Децата получиха листовки със съвети за безопасно лято.

Благодарствено писмо за съвместната  работа през учебната година между полицейските служители и ОУ „Н.Й. Вапцаров“ в село Лятно е получил началникът на РУ- Каолиново гл. инсп. Кирил Кирилов. В писмото директорът на училището Елена Маринова благодари за ангажираността на полицаите с децата по време на  учебния процес през годината. „ Искрено се надяваме, че и в бъдеще можем да разчитаме на Вашето съдействие и на все така ефективно сътрудничество“, завършва благодарственият адрес.


ОДМВР- Шумен с поредица инициативи за 29 юни - Национален ден на безопасността на движение по пътищата

 Целта, която си поставя областната дирекция в Шумен, е да се засили вниманието на всички участници в движението към безопасността при  шофиране, пресичане и движение по пътищата. Открити уроци по пътна безопасност ще се проведат в няколко детски градини в Шумен. Активностите започват на 25 юни в ДГ „Звънче“ в града. В 10:00 часа екип на пътна полиция ще има задача да запознае отблизо децата с полицейската професия. В урока по безопасност на пътя ще бъдат припомнени основни правила за безопасно пресичане и придвижване. На 29 юни в детските градини „Слънце“ и “Космонавт“ предстоят срещи с пътни полицаи за тематични игри и беседи. Площадка по пътна безопасност ще бъда открита в двора на ДГ „Смехорани“ на 29 юни. Децата ще се запознаят отблизо с задълженията на пътните полицаи, с възможностите на полицейските автомобили, както и с правилата за безопасност на движение по пътищата. 

ОДМВР- Шумен ще отправи апел към водачите на моторни превозни средства да бъдат особено внимателни, като целта е 29-ти юни да бъде денят без пътнотранспортни произшествия. Според изготвения анализ в 90 % от случаите пътната аварийност се случва по вина на шофьорите. Затова, на територията на областната дирекция ще има полицейски служители на възлови участъци в града, които ще напомнят на водачите да бъдат особено внимателни и да спазват правилата за движение по пътищата. Планирани са инициативи с фокус към учениците на територията на Нови пазар и Каспичан.


22 юни 2021

Продължават тематичните беседи с малките "полицаи" от училището в Смядово

Тематичните занятия на учениците от СУ “Св.св. Кирил и Методий“ от град Смядово,  доброволци по програмата Детско полицейскo управление, продължават. Малките „полицаи“ под ръководството на инсп. Красимира Димитрова от Детска педагогическа стая в РУ- Велики Преслав посетиха районния съд в старата столица.

Председателят на РС - Велики Преслав Дияна Петрова и съдия Елена Геренска запознаха учениците с естеството на работа на съдия, прокурор и адвокат. В съдебна зала децата научиха кои са видовете  престъпления и наказанията за тях. Всички деца получиха като подарък по един екземпляр от Конституцията на Република България. Дейностите по тематичните модули на децата ще продължат. Целта е да се формират знания и умения да се справят в трудни ситуации и предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, да помагат при опазване на както на своя, така и на живота на свои приятели, както и да знаят своите права и отговорности пред обществото.


21 юни 2021

ЗА ОД НА МВР ШУМЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО