МВР

ОД Шумен

 

25 апр 2018

ОДМВР- Шумен въвежда редица мерки за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на пожарна безопасност при прибирането на селскостопанската продукция

Преди и по време на кампанията полицейски служители ще провеждат работни срещи с кметовете в съответните населени места, с председателите на земеделските кооперации, управители на фирми и земеделски производители. Целта на срещите е да се  създаде необходимата организация, да се предприемат конкретни мерки за охрана на складовите бази, които се ползват за съхранение на селскостопанска продукция. Дейностите започват от месец април и ще продължат до прибирането на реколтата. Предстоят срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звена за самоохрана, като целта е да се засили бдителността им при охрана на продукцията. Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция. В периода са планирани и специализирани полицейски операции за предотвратяване, пресичане и разкриване на кражби, умишлени палежи и други престъпни посегателства по отглеждане, прибиране, съхранение, транспортиране и търговия със селскостопанска продукция, както и транспортиране и търговия с животни.
Ще се извършват системни проверки на пътните превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция, с цел контрол на техническата им изправност, наличие на „Гражданска отговорност на автомобилиста“, винетен стикер, противопожарно оборудване. Полицейските служители, изпълняващи контрол на пътното движение ще активизират дейността си по спазване на изискванията за движение на извънгабаритни товари, извънгабаритна земеделска техника и прикачени към нея инвентар и ремаркета, обозначаването на същите с необходимата сигнализация, наличие на необходимия брой съпътстващи автомобили.

 

За седмица в Шуменско 657 нарушения на скоростта

657 нарушения на скоростта са били установени на територията на ОДМВР- Шумен при проведената акция, инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL).  Операцията се проведе от 16 до 22 април. Най-много са били нарушенията на скоростните режими, „запечатани“ от стационарно-преносимия уред за контрол на скоростта- 375. 94 от тях са били през нощта.  На територията на РУ- Нови пазар са установени 178 нарушения на скоростта, 22 от тях през нощта. На територията на РУ- Велики Преслав са засечени 33 нарушители. Служители на сектор „Пътна полиция“ са  установили 71 нарушения на скоростта. Контролът се е осъществявал на места, с концентрация на пътно транспортни произшествия и на участъци, на които водачите се движат с рисково поведение и превишават скоростта с на движение.  На такъв участък, с концентрация на произшествия, край Райковец, е засечен водач на лек автомобил Ауди с варненска регистрация. При разрешение 60 км/ час в участъка. Водачът е преминал със 143 км/ час. За превишение  с 80 км. над максимално позволената скорост ще му бъде издаден  електронен фиш  на стойност 900 лева.

 

 

24 апр 2018

229 са установените нарушения на скоростните режими по време на 24 часовата операция, която се проведе на територията на ОДМВР- Шумен

През деня са установени и заснети 158 нарушения, а през нощта – 71

229 са установените нарушения на скоростните режими по време на 24 часовата операция, която се проведе на територията на ОДМВР- Шумен.  Точките за контрол са били 22, 11 са полицейските служители, ангажирани по време на операцията. През деня са установени и заснети 158 нарушения, а през нощта – 71. Трима водачи са били засечени да шофират в населено място  с превишение на скоростта с над 50 км/ час от максимално допустимата скорост . Най-високата скорост засечена по време на операцията е 134 км/ час при ограничение от 60 км/ час. Водачът на превозното средство е бил засечен от мобилната камера на Пътна полиция край село Градище.  За нарушението ще му бъде издаден електронен фиш, като глобата ще бъде в размер на 800 лева.  Полицейски служители, които работили в село Панайот Волов  са засекли  с мобилната тринога водач, който преминал през населеното място с превишение на скоростта с 54 км над максимално позволената за участъка- 50 км/ час. Водачът ще бъде лишен от правото да управлява моторно превозно средство.  На територията на Велики Преслав е установен водач, който преминал в населено място  с 97 км/ час. За превишението от 47 км ще му бъде издаден електронен фиш в размер на 700 лв.

Служители от полицейското управление в Нови пазар ще издадат електронен фиш на стойност 700 лева на водач, който преминал със 112 км/ час по пътен участък, на който има въведено ограничение на скоростта  50 км/ час, но е извън населено място.

Операцията по линия на ТИСПОЛ за контрол на скоростта продължава до 22 април на територията на ОДМВР- Шумен.

 

19 апр 2018

За осем часа в Шуменско 116 нарушения на скоростта

Контролът на скоростта продължава

 

Осем са точките за контрол по време на 24 часовата операция за скоростните режими, която се провежда на територията на ОДМВР- Шумен. До момента са установени  116 нарушения. Един от нарушителите е водач на лек автомобил Фолксваген, който преминал през  мобилна камера с 90 км/ час при разрешени 50. Електронният му фиш ще бъде на стойност 400 лева.

В рамките на операция ТИСПОЛ е засилен контролът на скоростните режими на територията на страната.  Създадена е организация за непрестанна работа с технически средства  за контрол на скоростен режим, като днес, 18 април  от 6 часа сутринта до 6 часа сутринта  на 19 април се провежда 24 часов контрол на скоростните режими. 

Основната цел на 24 часовия контрол на скоростта е да намалее броят на  пътните произшествия. От началото на годината до момента на територията на ОДМВР- Шумен  са настъпили 189 пътно –транспортни произшествия. Тежките пътни инциденти са 25, в които са пострадали 26 участници, загинали са двама.

Контролът на скоростта   се осъществява както на участъците с концентрация на произшествия, така и в районите около училища, детски градини и участъци, които позволяват управление на моторни превозни средства с висока скорост.

От началото на годината са издадени 7490 електронни фиша  след нарушение на скоростта на стойност 772 550 лева. Издадени са и 8 ел. фиша  на стойност 3750 лева на водачи, които са управлявали моторни превозни средства без застраховка. За заснети нарушения на скоростта в населени места с превишение на скоростта над 50 км/ час са съставени 13 акта, като за нарушенията се предвижда и лишавана от правоуправление за определен срок.

 

 

 

18 апр 2018

График за провеждане на срещи на мобилни екипи от ОДМВР – Шумен

Мобилните екипи продължават да работят по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред в малките и отдалечени населени места

Целта на мобилните групи, които патрулират в отдалечените и малки населени места на територията на ОДМВР- Шумен е да предотвратяват,  пресичат и да разкриват престъпления. Друга тяхна задача е контролът по Закона за движение по пътищата. Много често жителите на селата подават сигнали на екипите както за нарушители на пътя, за нарушения на обществения ред и сигнали от битов характер.  При обходите се обръща специално внимание на самотните  и възрастни хора. При разговори с тях им се заостря вниманието да не допускат непознати хора, които се представят за амбулантни търговци в имотите им, обяснява им се и как да действат ако ги атакуват телефонните  измамници. Освен мобилните групи по график малките населени места се посещават и от мобилни екипи на ОДМВР- Шумен, в които са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, оперативни работници от Икономическа полиция и началници от Охранителна полиция. Тяхната задача е да установят има ли нерешени проблеми, поставени на вниманието на мобилните групи. До момента кметовете и кметските наместници на посетените 21 населени места са подали 12 сигнала по различни линии на направление.
Графикът за предстоящите срещи тази седмица е следният:
РУ  - Шумен  05.04.2018 г.  - 10 : 00 ч.   с. Костена река       - Кметство
                                         
  - 11 : 00 ч.   с. Кладенец             - Кметство

РУ  - Велики Преслав 12.04.2018 г.  - 10 : 00 ч.   с. Риш - Кметство
                                                 
         - 11 : 00 ч.   с. Александрово   - Кметство

РУ  - Нови пазар 19.04.2018 г. - 14 : 00 ч.   с. Калугерица  - Кметство
                                               
 - 15 : 00 ч.   с. Могила - Кметство

 

РУ  - Каолиново   26.04.2018 г. - 14 : 00 ч.   с. Пет могили   - Кметство
                                                 
 - 15 : 00 ч.   с. Каравелово  - Кметство

 

 

 

 

17 апр 2018

ЗА ОД НА МВР ШУМЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО