МВР

ОД Шумен

 

19 юли 2021

Акция на ОДМВР- Шумен срещу безразсъдните мотоциклетисти в града започва днес

Усилията на полицейските служители ще бъдат насочени към ограничаване на предпоставките за тежки инциденти на пътя с участие на мотоциклетисти в активния мотосезон.  Пътните полицаи ще следят стриктно дали водачите са правоспособни, дали мотоциклетите им са регистрирани и дали се движат с предпазни каски. Нулева толерантност ще  бъде прилагана към водачите на мотоциклети, които създават голям шум, управляват безразсъдно и застрашават безопасността на движението.  Ще се извършват проверки на водачи на мотори както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Те ще бъдат както в града, по участъци от уличната мрежа, които предразполагат  развиване на по-висока скорост, така и извън Шумен.  Ще се следи техническата изправност на превозните средства, включително наличие на шумозаглушители, и дали водачите управляват след употреба на алкохол или наркотични вещества и техни аналози.

 

Целта на полицейската операция е да се преодолеят проблемите с така наречените  „мото хулигани“. Зад нея твърдо застават представители на мотоклубове в региона. „Остро критикуваме поведението на тези водачи и се разграничаваме от тях. Провеждали сме разговори с тях, че трябва да спазват правилата, и че не трябва да се дразнят хората с  неразумно шофиране и демонстрации на пътя. Има места, на които могат да се докажат, но това  не е  пътното платно. Затова изцяло подкрепяме действията на полицията за тази полицейска операция. Правилата са за всички и трябва да ги спазваме, категоричен е Димо Димов- президент на мотоклуб „Madara Horsemen”. 

Подкрепяме полицията и дори за някои нарушения смятаме, че трябва да има по-строги санкции. Ние тези водачи не можем да ги дисциплинираме, нас ни слушат клубните членове.  Искаме да кажем „стрийт рейсъри“, че мотоциклетизмът не е скорост, а начин на живот, допълва Валентин Стойчев член на мотоклуб “The Devils”.

Пътните полицаи ще следят да не се допуска шофиране ма мотоциклети със закрити или заличени регистрационни табели, както и управлението на високи обороти, което създава дискомфорт на жителите на града , особено в късните вечерни и нощни часове. Целта на операцията не е да  бъдат санкционирани мотоциклетисти и мотопедисти, а да се пазят хората, и в края на сезона да няма регистрирани тежки инциденти.


Изображения

 19 юли 2021 | 11:38