МВР

ОД Шумен

 

28 април 2021

Водач установен да шофира по главен път Шумен- Силистра с 162 км/ час

162 км/ час е „рекордът“ поставен  по време на специализираната полицейска операция за скорост през изминалата седмица на територията на ОДМВР- Шумен. Оказва се, че това е най-високата скорост от началото на годината до момента извън рамките на населени места. Водачът на лек автомобил Инфинити със силистренска регистрация е бил заснет от мобилна камера по пътя Шумен- Силистра, на разклона за Хитрино на 22 април малко след 13 часа. Мястото е избрано за контрол от пътните полицаи заради това, че е с повишена опасност от настъпване на пътнотранспортни произшествия. Ограничението на скоростта в този участък е 90 км/ час. На водача ще му бъде съставен акт.  Заради системно нарушаване на скоростните режими освен парична глоба в размер на 1500 лева каквато се предвижда по закон  ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 6 месеца. От началото на годината до момента са му издадени 12 електронни фиша за превишена скорост. Всички са платени.

През месец януари най-високата скорост е засечена на входа на село Градище. При ограничение от 90 км/ час водач на лек автомобил Фолксваген Пасат е бил установен да преминава със 150 км/ час.  Глобата му, в размер на 1300 лева е платена.

През февруари най-високото превишение на скоростта е с 55 км/ час. Засечен е водач на лек автомобил Мазда 6, който е преминал с 145 км/ час при ограничение на скоростта от 90 км.

„Рекордът“ през март е 140 км/ час на участък, на който максимално разрешената скорост е 90км/ час. На водача на лек автомобил Мерцедес е издаден електронен фиш в размер на 400 лева. Глоба в размер на 850 лева е наложена на водачи на леки автомобил Ауди А5 и Нисан Патфайндър, които извън рамките на населено място при ограничение на скоростта от 60км/ час са преминали със 136 км/ час.

През април са издадени електронни фишове за превишена скорост на три дами. 800 лева е санкцията на водач на лек автомобил Ауди А8, преминал със 131 км/ час при ограничение на скоростта от 60 км/ час. Електронен фиш за превишение на максимално разрешена скорост е издаден на водач на Дачия Дъстър. За превишение от 70 км/час над разрешените 60 глобата е 750 лева. Електронен фиш за превишена скорост от 59 км/ час над максимално допустимата от 60 км/ час е издаден и на водач на лек автомобил Фолксваген. За нарушението глобата е в размер на 650 лева.

Изображения

 28 април 2021 | 15:52