МВР

ОД Шумен

 

02 април 2021

Четирима неправоспособни водачи са установени по време на шестдневна полицейска операция по осигуряване на безопасността в област Шумен

Четирима неправоспособни водачи са установени по време на шестдневна полицейска операция по осигуряване на безопасността в област Шумен. Проверени са 769 водачи на моторни превозни средства и 273 пътници в автомобилите. По време на проверките са установени двама, седнали зад волана след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила и двама, които са управлявали моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Един е установен да шофира с концентрация на алкохол от 0, 5 до 1,2 промила. 54 водачи са санкционирани за това, че не са си поставили обезопасителен колан. Три са нарушенията, свързани с отнемане на предимство и преминаване на червен сигнал на светофар, толкова са и за неправилно изпреварване на превозни средства. За различни констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата полицейските служители са съставили 119 акта, наложени са 228 глоби с фиш. За времето от 26 март до 31 март са установени 835 нарушения на скоростните режими в областта.

До 19 април е в ход полицейска операция по безопасност на движението по време на която ще се проверяват дали триколесни мпс са регистрирани, използват ли водачите им предпазни каски и притежават ли категория за управлението им.

Изображения

 02 април 2021 | 14:39