МВР

ОД Шумен

 

Информационен бюлетин № 110/20.04.2021 г

20 апр 2021

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен  са регистрирани три пътнотранспортни произшествия. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 29 акта, наложени  са 47 глоби с фиш. Сигнали за пожари не са получавани, екип от Шумен е оказал съдействие за отключване на входна врата на жилище в града.

 

Разкрити престъпления: Криминалисти от областната дирекция в Шумен задържаха 39-годишен местен жител и 25-годишна жена с адрес в Ботевград за притежание на наркотични вещества. Работата по случая започнала след като полицейски екипи при обход в града забелязали криминално проявени, които посещавали един и същ адрес на ул. “Бели Лом“ в града. Вчера по обяд криминалисти от областната дирекция по време на специализирана полицейска операция  за разпространение и държане на наркотични вещества извършили претърсване в имот на ул. “Бели Лом“. Намерени и иззети са общо около 30 грама суха листна тревна маса, увита в топчета алуминиево фолио. Седем от тях по време на извършения личен обиск са намерени скрити в 25-годишната жена. По данни на мъжа и жената намерената суха маса е марихуана. Предстои да бъде изследвана лабораторно. Иззети са и две везни и мелничка тип „гриндер“. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А от НК продължава под ръководството на районната прокуратура.  

54-годишен мъж от село Дралфа бил задържан за хулиганска проява. Малко след 10 часа вчера в дежурната част на РУ- Шумен е потърсено съдействие от полицията след възникнал скандал в търговски обект на ул. “Цветан Зангов“ в Шумен. Повод за скандала станала забележка към клиент от охранителя на обекта. Мъжът му казал, че трябва да носи предпазна маска и да си дезинфекцира ръцете при влизане. Клиентът направил скандал, държал се арогантно. Влязъл, но при напускане на търговския обект нанесъл удар с юмрук в областта на главата на 51-годишният охранител. За непристойните си действия 54-годишният мъж бил задържан в полицейското управление. За извършено престъпление по чл. 325 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 


 20 април 2021 | 11:04