МВР

ОД Шумен

 

Информационен бюлетин № 318/14.11.2019 г.

14 ное 2019

През изминалото денонощие  на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен  са регистрирани две пътнотранспортни произшествия. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 35 акта, наложени са  86 глоби  с фиш. Сигнали за пожари не са получавани.

Разкрити престъпления: Малко след 03:30 часа на 14 ноември на ул.“Алеко Константинов“ в Шумен екип на  „Пътна полиция“ подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Ауди А4 с шуменска регистрация. Не спрял и продължил движението си. Бил последван от полицейските служители. На ул.“Марица“ загубил контрол над автомобила, и се ударил в дърво. Водачът, 23-годишен жител на село Пет могили е тестван за алкохол. Дрегерът отчел 1,13 промила в издишания въздух. Работата по образуваната административна преписка продължава.

На 13 ноември около 10:30 часа за проверка в село Върбак бил спрян водач на лек автомобил Форд „Ескорт“, който бил без регистрационна табела. Установено било, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. За извършено престъпление по чл. 345 ал. 2 от НК е образувано бързо производство.

 

ПТП. Малко след 15 часа вчера в дежурната част на ОДМВР- Шумен бил приет сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с пострадали на главен път Шумен- Силистра, на разклона за село Хитрино. На място са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Изяснено било, че произшествието е възникнало след като 19-годишна жена, която била зад волана на лек автомобил БМВ със силистренска регистрация предприела изпреварване на товарен автомобил Скания с варненска регистрация, който завивал на ляво в посока към село Хитрино. Пострадали са 19-годишната жена, която управлявала, две жени на 19 години, една на 21 и една на 41 години, всички пътници в лекия автомобил . След преглед е установено, че жената, която била зад волана е с натъртвания, охлузни и порезни рани. С охлузни и порезни рани били другите две 19-годишни момичета. 21-годишната пътничка е с черепно-мозъчна травма , а 41 –годишната със счупена ключица, гръден кош и две ребра. Настанени са за лечение в болничното заведение. Водачите на двата автомобила са правоспособни. Образувано е досъдебно производство.

 

 

 14 ноември 2019 | 10:55