МВР

ОД Шумен

 

Информационен бюлетин № 317/13.11.2019 г.

13 ное 2019

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен  са регистрирани 3  пътнотранспортни произшествия. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 38 акта, наложени са  97 глоби  с фиш. Сигнали за пожари не са получавани.

 

 

Разкрити престъпления:  20-годишен шуменец бил задържан в полицейското управление за притежание на наркотични вещества. Около 17:30 часа вчера му била извършена проверка в чакалнята на жп гарата. Полицейските служители открили в него две хартиени топчета със сухо-кафява тревиста маса с общо тегло около 2 грама. По данни на шуменеца това било чай за пушене. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 „А“ от НК.

 

Малко преди 12 часа вчера в Шумен на бул. “Плиска“ близо до Градската градина била извършена проверка на водач на лек автомобил Фолксваген „Венто“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 49-годишен жител на село Марково, който не представил шофьорска книжка. След справка станало ясно, че е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление. Образувано е бързо производство.

 

Още един водач бил установен да шофира в едногодишен срок от наказанието му за шофиране без свидетелство за управление. Той бил спрян за проверка около 14:40 часа на 12 ноември в село Станянци. 44-годишният местен жител не представил свидетелство а след справка станало ясно, че не притежава и шофира с наложено наказание за същото. Образувано е бързо производство.

 

ПТП. 61-годишен мъж от Шумен е пострадал при пътен инцидент близо до село Мадара. Сигнал за произшествието е приет малко след 17:30 часа в дежурната част на ОДМВР- Шумен. Съобщено било, че водач на Нисан  „Ванет карго“  застигнал велосипедиста и ги ударил. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ- Шумен, където след преглед била установена фрактура на ляво бедро, ребро и носни кости. Водачът на нисана, 61-годишен мъж от Русе е правоспособен. Тестван е за алкохол, наличие не е установено. На велосипедиста е взета кръвна проба за анализ. Образувано е досъдебно производство.

 14 ноември 2019 | 14:00