МВР

ОД Шумен

 

Информационен бюлетин № 107/17.04.2019 г.

17 апр 2019

През изминалото денонощие на обслужваната от ОДМВР- Шумен територия са регистрирани две пътнотранспортни произшествия.   За  различни констатирани нарушения полицейските служители  са съставили  22 акта, наложени са 58 глоби с фиш.

Разкрити престъпления:  Две досъдебни производства за държане на наркотични вещества са започнати след извършени проверки от полицейски служители. На 16 април около 16:15 часа в на ул.“Отец Паисий“ в Шумен била извършена полицейска проверка на двама местни жители. При последвал личен обиск в джоба на якето на 29-годишния М.С. били намерени две полиетиленови пликчета със зелено-кафява суха тревиста маса – по негови данни „марихуана“. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 т. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Около 16:20 на ул. “Добри Войников“ в града била извършена проверка на 21-годишната П.Н. от Шумен. В нея е намерена саморъчно свита цигара, която по нейни данни била „чай за пушене“. Образувано е досъдебно производство за държане на наркотично вещество без надлежно разрешително. Иззетите вещества от двата различни случая- от 29-годишния мъж и 22-годишната жена ще бъдат изследвани лабораторно.

Около 09:15 часа вчера в хале за регистрация на сектор „Пътна полиция“ бил представен лек автомобил Мицубиши „Паджеро“ с варненска регистрация. Изяснено било, че върху номера на рамата на автомобила е извършена интервенция. За извършено престъпление по чл. 345 А ал. 1 е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението.  В 20:10 часа на 16 април било получено съобщение за пожар в сухи треви на ул. “Бреза“ в Шумен. Към адреса бил насочен противопожарен екип от шуменската пожарна. При пристигане на място огнеборците заварили да гори натрупана листна маса близо до дворно място. Пламъците били погасени с помощта на 600 л. вода. Не са допуснати материални загуби.

 17 април 2019 | 10:59