МВР

ОД Шумен

 

Информационен бюлетин № 106/16.04.2019 г.

16 апр 2019

През изминалото денонощие на обслужваната от ОДМВР- Шумен територия няма регистриран пътнотранспортни произшествия.   За  различни констатирани нарушения полицейските служители  са съставили  32 акта, наложени са 61 глоби с фиш.

 

Пожарна безопасност и защита на населението.  На пет сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи в областта през последните 24 часа.

 В 18:13 часа на 15 април бил приет сигнал за пожар в комин в къща на ул. “Васил Коларов“ в село Царев брод. На място бил пратен полицейски екип, който погасил пламъците с оцетна киселина. Пожарът е без материални загуби.

В 20:06 часа било съобщено за пожар в контейнер за смет на ул.“Петра“ в Шумен. Екипът, който пристигнал на място погасил пламъците със сто литра вода.

В 04:00 часа на 16 април в оперативната дежурна част бил приет сигнал за пожар в къща в село Драгоево. Към ул. “Крайречна“ бил насочен противопожарен екип от районната служба във Велики Преслав. След пристигане на място огнеборците заварили покривът на къщата в пламъци и повикали на помощ в гасенето втори екип от шуменската пожарна. Предполагаема причина за възникване на пожар в имота на 40-годишния Ц.Т. е късо съединение в електрическата инсталация. Пламъците унищожили 140 кв. м. покривна конструкция, мебели, техника, домашно имущество, 2 тона фураж, зайци. Пламъците били погасени с 22 тона вода. Спасени са три сгради.

В 22:04 часа на 15 април било прието съобщение за пожар в имот на ул.“Цар Асен“ в Нови пазар. Към адреса бил насочен екип, който заварил къща на 48-годишен мъж обхваната в пламъци. В непосредствена близост била запалена и горяла покривна конструкция на постройка от около 20 кв. м. В пожара били унищожени 80 кв. м. от разгърната площ на сграда, мебели. Два екипа са гасили пламъците.  Причините са в процес на установяване.Пожарът бил погасен с 10 тона вода.

 16 април 2019 | 10:49