МВР

ОД Шумен

 

Информационен бюлетин № 105/15.04.2019 г.

15 апр 2019

За времето от петък до неделя на обслужваната от ОДМВР- Шумен територия са регистрирани едно  пътнотранспортно произшествие с материални щети.   За  различни констатирани нарушения полицейските служители  са съставили  43 акта, наложени са 154 глоби с фиш.

Разкрити престъпления: 45-годишен жител на село Живково бил установен да управлява след употреба на алкохол на 12 април малко след 23 часа. Той бил зад волана на лек автомобил Опел „Вектра“, а пътните полицаи го спрели за проверка в село Каспичан. Тестът с дрегер  отчел 1,57 промила алкохол в издишания въздух. И.А. е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б от НК е образувано бързо производство.

На 12 април по обяд на ул.“Стефан Караджа“ в Нови пазар полицейски служители извършили проверка на трима местни жители. В единия от тях, 18-годишен бил намерен плик с около 10 грама „чай за пушене“. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

 Около 23:45 часа на 13 април при извършена проверка на кръстовище образувано от  ул. “Кирил и Методий и ул. “Македония“ в 19-годишен местен жител била намерена мелничка с около един грам суха листна тревна маса. По данни на собственика ѝ- марихуана. Задържан бил за срок до 24часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А от НК е образувано досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. През последното денонощие дежурните екипи от РСПБЗН- Шумен са реагирали на сигнал за пожар в комин във вход на блок на ул. “Ген. Драгомиров“ – без материални загуби, оказал е съдействие за пренасяне на болна жена от дома ѝ до екип на ЦСМП.

 

 15 април 2019 | 11:20