МВР

ОД Шумен

 

Информационен бюлетин № 100/10.04.2019 г.

10 апр 2019

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен е регистрирано едно пътнотранспортно произшествие. За  различни констатирани нарушения полицейските служители  са съставили  31 акта, наложени са 55 глоби с фиш. Екипи на РСПБЗН са реагирали на сигнал за пожар край село Миланово, оказали са съдействие и са освободили заклещена котка от подпокривно пространство в района на МБАЛ- Шумен, реагирали са сигнал за пожар в комин в жилищна кооперация в града.

Разкрити престъпления: Полицейски служители от Нови пазар установиха и задържаха 21-годишен криминално проявен мъж, обявен за международно издирване. Инициатор на издирването е Германия след издадена  Европейската заповед за арест на К.З.  Мъжът извършил няколко престъпления от деня, в който бил освободен от затвор в Нюрнберг- причинил телесна повреда, противозаконно отнел парфюм и в съучастие с друг причинил телесна повреда на трети лица.  Бил обявен за издирване на 2 април тази година. Седем дни по-късно бил установен на територията на село Каспичан. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен бил задържан за срок до 72 часа и предаден на служители на ОЗ “Охрана“.

Малко след 09:30 часа вчера в полицейското управление във Велики Преслав бил приет сигнал, че жител на село Риш убил пастирско куче, собственост на 32-годишна жена. Към адреса бил насочен полицейски екип. Изяснено било, че 69-годишният К.Ж. прострелял с пневматична пушка кучето.По негови данни това е станало след като кучето, което преминавало с овцете покрай къщата му в края на селото, разкъсало и убило котката му. Извършен бил оглед, образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт на гръбначно животно.

Около 10:40 часа вчера при съвместна проверка между полицейски и служители на електроразпределителното дружество в частен имот на ул.“Добри Войников“  в село Хитрино било установено нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа.  По този начин били създадени условия за неточно отчитане на потребената енергия. Образувано е бързо производство.

Неизвестен извършил кражба на сумата от 580 лева от магазин за продажба на алкохол и цигари на ул.“Родопи“ в Шумен. „Апашът“ отнел сумата, която била оставена в отворено чекмедже  Кражбата  станала за времето от 02:00 до 02:45 часа на 9 април през незаключен прозорец. Образувано е досъдебно производство.

Около 14 часа вчера в хале за регистрация на автомобили в сектор „Пътна полиция“  бил представен за регистрация лек автомобил БМВ 320 Д. Установена била интервенция върху идентификационния номер на двигателя на автомобила. Образувано е досъдебно производство.

За времето от 18 часа на 8 април до 07:30 часа на 9 април от паркиран товарен автомобил Пежо „Боксер“ на ул.“Охрид“ в Шумен била извършена кражба на авто сд. За извършено престъпление по чл.195 ал. 1 т.3 от НК е образувано досъдебно производство.

 

 

 10 април 2019 | 11:31