МВР

СФС в МВР

 

26 октомври 2020

Шумен пое щафетата - четвъртият от поредицата "мълчаливи" протести, организирани от СФСМВР за достойно заплащане на труда на служителите на МВР

Полицаи и пожарникари от Шумен излязоха пред сградата на полицията на едночасов протест в подкрепа на исканията на синдиката на МВР за увеличение на заплатите от януари. Те поискаха и активен диалог с политическото и професионално ръководство.
„Нашите искания са да бъдат повишени заплащанията в МВР съобразно Министерското постановление от 30 август. С него се даде възможност да бъдат повишени възнагражденията на 34 административни структури в България, в което не беше включено МВР. Искаме адекватно заплащане на нашия труд, искаме и диалог между синдикално представените структури в МВР и нашето политическо и професионално ръководство. Диалог, който към момента отсъства“. Това каза пред журналисти Стефан Гочев, председател на шуменското синдикалното дружество в Синдикалната федерация на служителите на МВР.
Полицаите смятат, че всички те са на първа линия в това число и оперативните работници и разследващите полицаи. Те са готови да се включат в национален протест, ако техните искания и тези на протестиращите им колеги в страната не бъдат чути.

Видео от мероприятието може да се види тук.

Изображения

 26 октомври 2020 | 15:19