МВР

СДВР

 

Дилър на наркотици е задържан при спецоперация на полицаи от столичното Четвърто РУ

На криминално проявения и осъждан мъж е наложена 72-часова мярка за неотклонение; От жилището му са иззети над половин килограм наркотични вещества - кокаин, хероин, амфетамини и марихуана

Поредната успешна спецоперация за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, е проведена на 7 ноември на територията на  ж.к. „Лозенец”. В хода на специализираните действия на служители на Четвърто РУ е задържан З.С. /26 г./ от София.

При процесуално-следствените действия в жилище, обитавано от мъжа, полицаи намерили и иззели вещество на бучки и прах, таблетки, пластмасови кутийки с бяло прахообразно вещество, множество полиетиленови пликчета, съдържащи тревиста маса, както и електронна везна. След назначени експертни справки са установени видът и количеството на наркотиците - 21.80 г кокаин, 17.69 г хероин, 292 таблетки амфетамин с общо тегло 372.14 г и 185.96 г марихуана.

След доклад в Софийската градска прокуратура на материалите, събрани по образуваното досъдебно производство, на З.С., който е в изпитателен срок по влязла в сила условна присъда за същото престъпление, е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Привлечен като обвиняем по чл. 354а от НК.

15 ное 2017

Столични криминалисти разкриха домашна оранжерия за марихуана

Специализираната операция е реализирана под ръководството на СГП; Задържан е 32-годишен мъж

Само дни след проведена спецоперация на територията на София, при която криминалисти на СДВР откриха и иззеха близо 2 кг кокаин, на 13 ноември т.г. бе планирана и реализирана поредна операция по противодействие на престъпления, свързани наркотични вещества. Действията бяха наблюдавани от Софийска градска прокуратура. В хода на операцията столичните криминалисти извършиха претърсвания на два адреса - в село Бистрица и столичния кв. „Бояна“. В къща в кв. „Бояна“ те установиха, че и на трите й етажа, включително и в мазето, са изградени специални помещения за отглеждане на марихуана. В обособените оранжерии имало всичко необходимо за отглеждането на растението - таймери, въздуховоди, климатици, торове и други течности за обогатяване на почвата. Иззети са общо 268 саксии със засети растения от рода на марихуаната, които били в различен стадий на растеж. При обирането им мократа листна маса била събрана в 5 чувала. При претърсването са открити и други два чувала с готова вече за разпространение суха тревна маса, дала реакция при наркотеста на марихуана. От другия адрес столичните криминалисти иззели още 6 малки дози марихуана.

В полицейския арест е задържан 32-годишен мъж. Към момента са извършени разпити на лица, имащи отношение към случая. Предстои извършването на множество процесуално- следствени действия - назначаване на експертизи за установяване на точното количество на иззетата марихуана и др. Активните действия по разследването продължават.

14 ное 2017

Трима са задържани за разпространяване на наркотици в София

Две жени и мъж са задържани в хода на специализирана операция за противодействие на наркоразпространението. На тримата са повдигнати обвинения по чл. 354а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Иззети са почти 5 кг марихуана, около 1.700 кг кокаин и около 10 г амфетамин.

При проведена вчера полицейска операция от служители на сектор „Наркотици” при СДВР, под ръководството на Софийска градска прокуратура са задържани криминално проявеният и осъждан Х.Г. /28 г./, приятелката му А.С. /18 г./ и майка й Д.Д. /44 г./, също криминално проявени, тримата от София. Полицейските действия започнали след получена информация за разпространяване на наркотични вещества в  ж. к. „Разсадника”.

При последвалите процесуално-следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство в жилищата, обитавани от двете жени и мъжа, и в автомобила, ползван от него, полицаите намерили и иззели множество пликове с вещества на буци и на прах, тревиста маса, електронни везни, записки, мобилни телефони и други веществени доказателства с отношение към престъпната им дейност. От изготвената експертна справка станало ясно, че иззетите вещества са около 5 кг марихуана, почти 1.700 кг кокаин и около 10 г амфетамин. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, Х.Г., А.С. и Д.Д. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

10 ное 2017

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача