МВР

СДВР

 

04 авг 2017

МВР предприе мерки за облекчаване на административното обслужване на гражданите, заявили молба за издаване на български документи за самоличност

До 30 септември с удължено работно време от 08.00 до 18.00 ч. всеки делничен ден ще работят служителите на БДС в Първо и Шесто РУ СДВР. Двете структури и отдел БДС - СДВР на бул. „Мария Луиза” ще работят и в събота от 08.30 до 13.30 ч.

Със заповед на ст. комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР се въвежда нова организация на работното време на системните оператори в отдел „Български документи за самоличност” на територията на столицата.

До 30 септември с удължено работно време от 08.00 ч. до 18.00 ч. всеки делничен ден ще работят служителите на БДС в Първо РУ СДВР и Шесто РУ СДВР. Двете структури и отдел БДС - СДВР на бул. „Княгиня Мария Луиза” ще работят и в събота от 08.30 ч. до 13.30 ч.

Новата организация на работа е въведена след направен анализ на най-натоварените районни управления за издаване на лични документи. Тази промяна цели облекчаване на административното обслужване на гражданите и повишаване на качеството на услугата. Тя е продиктувана и от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да заявят и получат български документи за самоличност.

От СДВР уточняват, че при необходимост и допълнителна оценка на ситуацията срокът на създадената организация би могъл да бъде удължен.

Криминалисти на СДВР работят по изясняване на обстоятелствата около инцидент станал пред жилищна кооперация в ж.к. „Лозенец”

Снощи около 21.30 ч. бил получен сигнал в Четвърто РУ  за нападнат пред жилищна кооперация в ж.к. „Лозенец” мъж, който живеел в близост. Нападателите били двама и маскирани, единият от тях последвал жертвата си в близко заведение за обществено хранене, където опитал да се укрие, а вторият се оттеглил. След кратко преследване в салона на ресторанта маскираният избягал. Пострадалият е потърсил медицинска помощ в болнично заведение, прегледан е и е освободен без опасност за живота.

На местопроизшествието е извършен оглед, разпитани са свидетели. Предстои в рамките на образуваното досъдебно производство да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства около случилото се. Работата по изясняването на всички обстоятелства около случая и издирването на извършителите на деянието продължава.

01 сеп 2017

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболната среща между националните отбори на България и Швеция

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящата  квалификационна футболна среща за „Световно първенство - 2018” между националните отбори на България и Швеция. Събитието е утре, четвъртък от 21.45 ч. на Национален стадион ”Васил Левски”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат и частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 20 часа.

30 авг 2017

Криминалисти на столичното Първо РУ задържаха мъж за извършена от него измама

Действията по разследването започнали на 5 януари, когато 83-годишен потърсил помощ в полицията. Обяснил, че пред банков офис на ул. „Солунска” непознат го спрял. След разговор успял да го убеди, че са стари познайници. Поддържайки контакт с него, го помолил за услуга - да изтегли спестяванията си и да му ги даде - парите му били необходими, за да освободи свои сметки в друга банка, а за услугата обещал на жeртвата си допълнително възнаграждение. Така възрастния мъж изтеглил около 2 000 лв. и му ги предал. Едва когато разбрал, че е измамен, потърсил съдействие в районното управление. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалистите влезли в следите на криминално проявения за кражби и измами А.А. /57 г./ от Гоце Делчев. Мъжът бил обявен за общодържавно издирване и на 23 август бил задържан с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, А.А. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 209 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, която в последствие е изменена в постоянна.

Работа по документиране на цялостната престъпна дейност и установяване съпричастността на задържания към други подобни престъпления продължава.

28 авг 2017

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача