МВР

СДВР

 

С час по пътна безопасност започна учебната година за първокласниците от столичното 140 СОУ

Първокласниците прекрачиха за първи път училищния праг заедно с полицейски служители от Главната дирекция „Национална полиция”. Инспекторите Мария Ботева, Атанас Терзиев и младши автоконтрольор Даниела Колева от отдел „Пътна полиция” и инспектор Ваня Славчева от сектор „Детска престъпност” придружиха децата в класните стаи. В непринуден разговор с тях им посочиха колко опасни са част от улиците около училището и им обърнаха внимание как да пресичат, за да не пострадат. Първокласниците получиха по един светлоотразител с форма на жилетка, който родителите им да закачат на раниците, за да са по-лесно забележими през тъмните часове. Децата се зарадваха и на книжките за оцветяване, изработени като част от кампанията, посветена на Европейския ден без загинали на пътя и носеща послания по пътна безопасност за най-малките. Светлоотразителни жилетки получиха и учителите на малките деца, които ще са им нужни, когато заедно с децата предприемат разходка в града.

17 сеп 2018

За поредна година България се включва в инициативата на TISPOL - Европейски ден без загинали на пътя

Операция EDWARD ще се проведе на 19 септември

Операция EDWARD - Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, като целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент. Това съобщи на брифинг в Главната дирекция „Национална полиция” инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция”, която е координатор на проекта за нашата страна.

„Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност” с подтема „Комбинирай! Движи се!”. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. И в контекста на това, което е предоставено от организатора - Европейската комисия, избрахме като координатор за България заглавие „Безопасни мобилни комбинации за живот”. Целта ни е да достигнем до съзнанието на хората, да ги убедим във възможността и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване, обясни инспектор Ботева.

От утре ще бъде активна специална страница, посветена на EDWARD. Страницата ще бъде достъпна от сайта на МВР и отдела „Пътна полиция”, а по традиция  часовник ще отброява часовете до старта на операцията в 00.00 ч. на 19 септември.

12 сеп 2018

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР