МВР

СДВР

 

24 апр 2018

График на мобилните екипи на СДВР за посещения и срещи на място през 2018 г.

График за месец април 2018 г. на мобилните екипи на СДВР за посещения и срещи на място във връзка с опазване на обществения ред и изпълнение на мероприятията за противодействие на конвенционалната престъпност

График за м. май 2018 г. на 05 РУ СДВР за прием на граждани в изнесени приемни по места 

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред във връзка с предстоящия мач между отборите на ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА”

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящото дерби  на 25 април /сряда/ от 18.30 ч. на Национален стадион „Васил Левски”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускане на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16.30 ч.

Във връзка с провежданата спортна среща, в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

24 апр 2018

След активни действия на СДВР и прокуратурата е задържан виновният за раняването на двамата полицаи

Инцидентът стана по време на футболната среща „Левски” - ЦСКА на 18 април

След активни действия на служителите на МВР и прокуратурата е задържан мъж, отговорен за инцидента на 18 април по време на футболната среща „Левски” - ЦСКА, при който пострадаха двама униформени. Това стана ясно на брифинг в Съдебната палата в София, в който участваха градският прокурор Емилия Русинова, директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов и зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Събрани са достатъчно доказателства, извършителят е 24-годишен мъж, няма регистрации и не е осъждан. В момента той е задържан с прокурорска мярка за 72 часа, в понеделник материалите по делото ще бъдат внесени в съда и ще се поиска постоянна мярка за задържане под стража, каза градският прокурор Емилия Русинова.

По думите й извършени са множество процесуално-следствени действия, разпитани са 64 свидетели, основно футболни запалянковци, както и близки и роднини на задържания, пред които той е признал за деянието. Иззети са видеоматериали, за които са назначени видеотехнически експертизи, иззети са и дрехите на задържания, с които е бил по време на инцидента.

Според директора на СДВР старши комисар Ивайло Иванов още в петък на обяд е установена самоличността на заподозрения. Първоначално той се е опитал да се укрие, въпреки това е осъществен контакт с него и вчера се е явил с адвокат в полицията. „Първите му думи към нас бяха, че съжалява за стореното. Той често ходи на мачове, близък е до твърдото ядро на агитката на „Левски”, не е регистриран с криминални деяния. Твърди, че друг му е дал бомбичката и той е я е хвърлил по пистата”, каза Иванов.

Градският прокурор на София поясни, че от 5 до 15 години е предвиденото наказание, обвинението е за причинена тежка телесна повреда на повече от един служител на МВР по хулигански подбуди.

Ивайло Иванов обяви, че още за мача в идната сряда на Националния стадион „Васил Левски” ще има нови видеокамери и оптична мрежа. Това е първи резултат след проведената работна среща на МВР, ММС, БФС и народни представители миналия петък. По думите му сега се започва от Националния стадион и ще се повишава сигурността на всички останали терени у нас.

22 апр 2018

Пет килограма марихуана и 402 г кокаин са иззели столични полицаи при операция на територията на София

Задържани са двама мъже за притежание и разпространение на наркотици

Полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотични вещества, е проведена на 13 април т.г. В акцията, реализирана в  ж.к. „Манастирски ливади”, служители на сектор „Наркотици” при СДВР спрели за проверка лек автомобил „Ауди”. В колата пътували Г.С. /31 г./ и П.Г. /23 г./, с криминални регистрации в полицията. При личен обиск от двамата били иззети две полиетиленови топчета с вещество на буци и прах, пари и мобилни телефони. Последвало претърсване на автомобила и жилището, обитавано от Г.С. Там полицаите намерили множество пликове, съдържащи тревиста маса, множество полиетиленови пликчета с различна големина, в които имало вещество на буци и прах, две електронни везни и други вещи, съотносими към престъпната им дейност. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 5 кг марихуана и 402 г кокаин.

По случая било образувано досъдебно производство. След задържането на двамата мъже в рамките на 24 часа и доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, Г.С. и П. Г. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. В последствие, с определение на съда, мярката на Г. С. е изменена в постоянна.

20 апр 2018

Деветима футболни фена са задържани преди, по време и след дербито в София

10 не са допуснати на стадиона, защото били във видимо нетрезво състояние

В резултат на предприетата от ръководството на СДВР организация, не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на днешната футболна среща от първенството „Първа професионална лига“ между отборите на ПФК ”ЦСКА” и ПФК „Левски” на Националния стадион „Васил Левски”. Не бяха допуснати нарушения на обществения ред и в столицата.

Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, където преди началото на мача бяха задържани 9 лица - 4-ма от тях с наркотици, а 3-ма - със забранени предмети /маски и  пиротехнически средства/ и двама, неизпълнили полицейско разпореждане. Още 10, във видимо нетрезво състояние, не са били допуснати да влязат на територията на стадиона.

Двама полицейски служители пострадаха, след хвърлена бомбичка от публиката на сектор „Б“ по време на мача. Откарани са в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. По този повод е проведена полицейска операция, при която на изходите на стадиона зрителите са пропускани да излизат един по един при щателна проверка. Задържани са голям брой лица, чиято съпричастност към деянието предстои да бъде установена.

18 апр 2018

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача