МВР

СДВР

 

Звената „Български документи за самоличност” в столицата в делнични дни ще работят от 7.30 до 17.30 ч.

След направен анализ на натовареността на звената „Български документи за самоличност”, удълженото работно време е изтеглено в сутрешните часове, а именно от 7.30 до 17.30 ч. - информира Стоянка Бумбарова, началник сектор в отдел „Български документи за самоличност” в СДВР.

Както вчера бе съобщено, статистиката от миналата седмица отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София и на Дирекция „Български документи за самоличност в делнични дни:

От 7.30 до 17.30 ч. без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Графикът за съботни дни, в които работното време е от 8.30 до 14.30 ч., е както следва:

08 август - Второ и Седмо РУ;

15 август - Трето и Пето РУ;

22 август - Шесто и Осмо РУ;

29 август - Първо и Девето РУ.

04 авг 2020

Комисар Тони Тодоров: Поддържаме принципната позиция, че е редно да бъде осигурено спокойно придвижване на територията на София

Снощи, за поредна вечер, в столицата бяха проведени протестни действия, като за тях нямаше уведомление в Столичната община. Не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред. Събирането на протестиращи започна към 19 ч., а около 21 ч. тръгна шествие по маршрут по централни столични улици и булеварди до Орлов мост. Заради вербална агресия от страна на протестиращи към представители на медия, снощи се е наложила намеса на полицията и екипът е изведен безопасно. В ранните часове на днешния ден, в района на бул. „Дондуков”, е задържана жена за неизпълнение на полицейско разпореждане, след като е проявила вербална агресия към участници в палатковия лагер там. Това информира заместник-началникът на отдел „Охранителна полиция” в СДВР комисар Тони Тодоров на редовен брифинг за обстановката на територията на София.

Той отново подчерта принципната позиция, на която са подчинени ежедневните разговори на полицията с протестиращите - редно е да бъде осигурено спокойното преминаване на жителите и гостите на столицата през кръстовищата, които към момента са блокирани. Понастоящем, няма промяна по отношение на бройката на поставените палатки, шатри и на нощуващите. Бусът, който не бе допуснат да се придвижи до Орлов мост в нощта срещу неделя, също е на място, но не е спиран да напусне кръстовището. В този контекст комисар Тодоров уточни, че няма подадени сигнали за нередни действия от страна на полицейски служители. Продължава разглеждането на записите и на този етап подобни нередности не са установени.


Кадри от продължаващите протестни действия в столицата


04 авг 2020

От днес звената „Български документи за самоличност” в столицата ще работят с удължено работно време.

За улеснение на гражданите, в съботните дни в София заявления за подновяване на документи ще могат да бъдат подавани в по две районни управления, чиито БДС звена ще работят извънредно по график

Ситуацията, възникнала в резултат на епидемиологичната обстановка, се промени, включително и по отношение на предвижданията за наплива от желаещи да подновят документите си за самоличност през летните месеци, посочи Стоянка Бумбарова, началник сектор в отдел „Български документи за самоличност” в СДВР. Тя припомни, че още през миналата година е създадена организация в звената БДС в София и страната, включваща допълнително назначаване на служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока от граждани, чието обучение изисква технологично време. Внедряването им в дейностите се извършва поетапно. Мария Костадинова, съветник, допълни, че бяха обособени мобилни групи, които при подадени молби от съответни организации, фирми, държавни институции, общини на място обслужваха гражданите и приемаха техните заявления. Същевременно тези групи работиха и в болници, подпомагаха и хора, които са в неравностойно положение. Така до март месец т.г. на ден в цялата страна се приемаха до 13 000 заявления за подмяна на документи. Значителен спад бе отбелязан по време на създалата се епидемиологична обстановка - до 1350 заявления на ден. От миналата седмица отново статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа.

За улеснение на гражданите от днес във всички звена БДС в СДВР се въвежда удължено работно време: делнични дни - от 8.30 ч. до 18.30 ч. Съгласно предварително изготвен график, в съботните дни от 8.30 до 14.30 ч. в София заявления за документи ще могат да бъдат подавани в по две районни управления, както следва:

08 август - Второ и Седмо РУ;

15 август - Трето и Пето РУ;

22 август - Шесто и Осмо РУ;

29 август - Първо и Девето РУ.

Гражданите могат да изберат да подадат заявления за нови документи за самоличност по местоживеене, по месторабота и т.н., новите документи ще се получават от същото място, от което са подали заявлението си. Във всички звена БДС в страната, по предварителни указания и при необходимост също ще се въвежда допълнителна организация, включително и удължаване на работното време с граждани.

 

Припомняме, че срокът на валидност на документите за самоличност, който изтича до 31 октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца. За срока на удължаването документът е валиден само на територията на Република България. По желание, нов документ за самоличност може да бъде издаден и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.

03 авг 2020

Гл. инспектор Красимира Стоядинова с информация за продължаващите нерегламентирани протести в София

Уважаваме правото на протест на всички граждани, но апелираме те да се съобразяват с останалите хора и да не възпрепятстват свободното им придвижване

Снощи около 19 ч. се събраха граждани, които организираха нерегламентирано шествие. Около 22.30 ч. група от „Орлов мост” тръгна и към НДК, като блокира последователни няколко кръстовища. Бяха подадени сигнали за две лица с неадекватно поведение. Установихме, че едното лице е без документи, а другото е отстранено от района на протеста.

Към момента са блокирани 3 кръстовища в центъра. Сутринта в час пик на Орлов мост имаше 23 палатки, 9 шатри и около 30 човека, на кръстовището пред СУ - 18 палатки, 5 шатри и 12 човека, а на площад „Независимост” - 7 палатки, 6 шатри и 8 човека, съобщи гл. инспектор Стоядинова от отдел „Охранителна полиция” в СДВР.

Тя уточни, че днес също се очаква да има нерегламентирано протестно мероприятие, при което са възможни и други блокади. Тя подчерта, че за нито една от проявите няма подадени заявления.

Гл. инспектор Стоядинова заяви категорично: Уважаваме правото на протест на всички граждани, но апелираме те да се съобразяват с останалите хора и да не възпрепятстват свободното им придвижване.


Кадри от продължаващите нерегламентирани протести в София

03 авг 2020

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача