МВР

СДВР

 

12 юли 2021

Предприети мерки по издаване на български лични документи

Промяна на работното време на звената „Български документи за самоличност"

Уважаеми граждани,

Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената БДС от 01 РУ до 09 РУ на територията на столицата и във всяко от дежурните по график районни управления.

Заявления за издаване на документи, с внесена такса за експресна услуга, се подават в отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48).

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.

Със заповед на директора на СДВР е определено ново работно време на звената „Български документи за самоличност” от 07.30 ч. до 17.45 ч.

Както вече бе съобщено, статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай, че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София в делнични дни:
От 07.30 ч. до 17.45 ч. без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Всяка събота - Отдел БДС - СДВР, на адрес: бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48, с прием на заявления за издаване на БЛД - лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга;

График на дежурните звена БДС при СДВР за съботните дни през месец юли 2021 г., с работно време от 08.30 ч. до 14.30 ч.: 


03 юли - Четвърто и Седмо РУ;

10 юли - Всички РУ с раб. време от 08.30 ч. до 17.30 ч. 
               за издаване на удостоверения за гласуване - до 17.00 ч.

11 юли - Всички РУ с раб. време от 08.30 ч. до 19.30 ч.
               за получаване на издадени удостоверения - до 19.00 ч.

17 юли - Шесто и Пето РУ;

24 юли - Девето и Второ РУ;

31 юли - Осмо и Трето РУ.

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ, както следва:

таблица обслужени граждани 19-24.07.2021 

Над половин килограм наркотични вещества иззеха полицаи от столичното Второ РУ

В рамките на предприета полицейска операция, осъществена от служители на Второ РУ - СДВР, е задържан 25-годишен, разпространявал наркотици на територията на столичен квартал.

При процесуално-следствени действия, осъществени под надзора на Софийската градска прокуратура, в жилището и автомобила, ползвани от задържания, полицаите намерили множество полиетиленови пликове, съдържащи растителна маса, бяло вещество на прах и таблетки. Резултатът от направената експертна справка показал, че иззетите вещества са 438.12 грама коноп, 28.21 грама амфетамин, 3.02 грама метамфетамин и 9.22 грама екстази.

След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура 25-годишният мъж е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а от НК. Наложена му е мярка „задържане под стража”.

21 юли 2021

Полицаи от Пето РУ задържаха мъж, разпространявал наркотици на територията на столичен квартал

Наложена му е постоянна мярка „задържане под стража”; Иззети са амфетамини, марихуана, кокаин и синтетичен канабиноид

В хода на действия, предприети от полицаи от столичното Пето РУ, е задържан 30-годишен, разпространявал наркотици на територията на квартал „Ботунец”. Мъжът бил арестуван на 15 юли, в момент на покупко-продажба на наркотични вещества, заедно със свой клиент.

При последвали процесуално-следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство, в жилището на продавача полицаите намерили и иззели над 114 полиетиленови пликчета, съдържащи растителна маса и бяло прахообразно вещество, електронна везна, мелничка и голяма сума пари. Резултатът от направената експертна справка показал, че иззетите вещества са: 29.09 грама марихуана; 21.79 грама амфетамин; 4.01 грама кокаин; 26.65 грама синтетичен канабиноид.

След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а от НК. Наложена му е мярка „задържане под стража”.

20 юли 2021

Служители на сектор „Наркотици” в СДВР задържаха 27-годишен мъж, разпространявал наркотици

Наложена му е мярка „задържане под стража” за срок до 72 часа

Полицаите от СДВР предприели вчера акция за противодействие на разпространяването на наркотици. В селище, близо до столицата, в момент на покупко-продажба на наркотични вещества, служителите задържали дилъра, на 27 години и двама негови клиенти. При последвалите процесуално следствени действия, у клиентите били намерени и иззети седем полиетиленови сгъвки с тревиста маса и бяло вещество на бучки и прах, а от жилището на продавача - множество полиетиленови пликове с тревиста маса и бяло вещество на бучки и прах. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 26.44 грама марихуана и 78.36 грама амфетамин. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, 27-годишният мъж е привлечен като обвиняем по чл. 354а от НК. Наложена му е мярка „задържане под стража” за срок до 72 часа. Двамата клиенти са разпитани като свидетели и освободени. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

15 юли 2021

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача