МВР

СДВР

 

16 май 2019

С прокурорско постановление 38-годишен пловдивчанин е задържан за срок до 72 часа

Според събраните материали, той е нанесъл побой на възрастен мъж; Престъплението е извършено вчера в близост до Националния стадион

38-годишен пловдивчанин е задържан в Първо РУ за нанесена средна телесна повреда по хулигански подбуди. Вчера, малко преди началото на футболната среща, състояла се на Национален стадион „Васил Левски“ между пловдивските отбори “Ботев“ и „Локомотив“, бе подаден сигнал, че двама мъже нанасят побой на възрастен мъж, в близост до стадиона. Пострадалият - 84 годишен мъж, е откаран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, настанен за лечение с фрактура на рамото.  
В резултат на предприетите незабавни оперативни действия самоличността на двамата бе установена и след приключване на футболния мач бяха задържани и отведени  с полицейска мярка до 24 часа в Първо РУ. По безспорен начин е установено, че фактическият нападател е 38- годишен, криминално проявен пловдивчанин. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 131 ал.1 т. 12 вр. чл. 129 ал.2 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. 

Изображения

 16 май 2019 | 16:17