МВР

СДВР

 

04 януари 2021

Столични полицаи разкриха инсцениран грабеж

Задържани са служителка в офис за бързи кредити и съучастникът й; Мерките им за неотклонение са удължени до 72 часа

На 25 декември миналата година, около 18.25 ч., в Седмо РУ постъпил сигнал за извършен грабеж в офис на фирма за бързи кредити в ж.к. „Младост”. Според разказа на 32-годишната служителка, около 18.00 ч. в обекта влязъл непознат мъж с предпазна маска на лицето, заплашил я с нож и тя му предала метална кутия с пари и фирмени документи.

В резултат на оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия, предприети в рамките на образуваното досъдебно производство, е установено, че служителката, в съучастие със свой 42-годишен приятел, инсценирали грабежа с цел прикриване на длъжностно присвояване на парична сума. При обиски и претърсвания, извършени в жилището на криминално проявения и осъждан мъж, полицаите открили и наркотични вещества.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 201 от НК, а 42-годишният получил обвинение и по чл. 354а от НК. Наложени са им мерки „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Изображения

 04 януари 2021 | 16:11