МВР

СДВР

 

08 октомври 2018

Столични полицаи задържаха 43-годишен мъж за телефонна измама

С прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение за 72 часа, предстои внасяне на искане за постоянното му задържане

Незабавните действия били предприети от служители на столичното Седмо РУ по сигнал, постъпил на 7 октомври, след 09,00 ч. В полицията позвънил човек, случайно преминаващ край блок в ж.к. „Младост 3”, след като забелязал мъж със съмнително поведение, който се навърта около плик, изхвърлен от тераса на жилищен блок. В резултат на бързите заградителни действия на място е задържан 43-годишен мъж, многократно осъждан и в изпитателния срок на предходно осъждане.

В хода на работата по случая е изяснено, че представяйки се за полицейски служител, задържаният заблудил в телефонен разговор столичанка, че може да помогне за залавянето на престъпна група. За целта трябвало да предостави наличните си спестявания и бижута. Жената повярвала на непознатия и изпълнила указанията му - през балкона на жилището си изхвърлила 5950 лева, златни и сребърни накити.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. С прокурорско постановление на задържания е наложена 72-часова мярка за неотклонение, предстои в Софийския районен съд да бъде внесено искане за постоянното му задържане.

Работата на разследващите продължава под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

Изображения

 08 октомври 2018 | 16:22